Sille Kongstad har fået produceret Danmarks første rustvognscykel, der skal transportere kister fra begravelser og bisættelser. Hendes nye cykel har allerede fået sin første kunde, selvom den knap er kommet ud af cykelfabrikken.

To af Danmarks mest markante præster siger, at de ikke kan se noget problem i hendes særprægede rustvogn.

- Jeg synes, det lyder morsomt. Hvis der er nogle pårørende, der synes, det er fantastisk med en cykelrustvogn, så fred være med det, siger Christian Langballe, præst og politiker i Dansk Folkeparti.

Christian Langballe er foruden at være folketingspolitiker også sognepræst i Tjele ved Viborg. Han har svært ved at forestille sig, at nogle af hans kirkegængere vil benytte sig af en rustvogns-cykel. Men de skal være velkommen, hvis de har lyst, siger han. 

- Men jeg vil synes, det vil være lidt komisk og lidt fjollet. Det vil være lidt nyt for mig, kan man sige. Jeg kan simpelthen ikke sige noget kontroversielt om det, griner Christian Langballe og uddyber:

- Jeg er så liberal i min tilgang, at jeg ikke vil blande mig i, hvordan folk transporterer deres kister. I dag kan man jo fragte kisten i sin egen bil, hvis man vil. Rent teoretisk kunne man jo bakke sin trailer op til kirken, hvis man vil, siger han.

Samme frie holdning møder præst og Socialdemokrat Flemming Pless den nye rustvogn med.

- Jeg kan ikke se noget problemet i det, men når man har med begravelser at gøre, handler det om, om man lave noget fornuftigt i forbindelse med folks afsked. Der er en meget fin balance mellem, om noget er for meget, eller om det er for lidt. I det spændingsfelt skal folk finde ro til deres følelser og til deres afsked. Hvis for eksempel en rustvognscykel står i vejen for, at folk kan finde den nødvendige ro til at sige farvel, så er det et problem. Men hvis det ikke gør det og giver folk en bedre fornemmelse for at sige farvel, så er det rigtig fint, siger sognepræst i Christians Sogn i København, Flemming Pless.