Medejeren af Toga Vinstue, kendt som Det Politiske Kandestøberi, Per Loft Rasmussen, er pludselig død i en alder af 43 år.

Det var en ungdomsdrøm som nordsjællandske Per Loft, der oprindelig var sekretariatsleder i Landssammenslutningen af Handelsstuderende og siden ansat i Dansk Ungdoms Fællesråd, realiserede, da han sammen med vennen Peter Frederiksen for tre et halvt år siden købte Toga Vinstue ved Højbro Plads.

Loft havde forinden i en årrække selv stået bag baren, og var brændende engageret i først og fremmest personerne omkring det frivillige ungdomsarbejde og dansk politik, hvor han var en værdsat samtalepartner.

Sammen med Peter Frederiksen fortsatte Loft Togas 20-årige tradition for politiske gæstebartendere, hvor toppen i dansk politik står bag baren på Toga. Makkerparret bag Toga har selv været en del af dette miljø i mere end 20 år, så de kunne få alt, hvad der kan krybe og gå, til at stille op som gæstebartendere. For nylig var det f.eks. Bjarne Corydon, og så sent som i sidste uge stod alt i kommunalvalgets tegn og hvor spidskandidaterne mødte frem.

Per Loft betegnes af alle som en ordholden og retskaffen person, der netop som gammel organisationsmand var i stand til at få arrangementer i hus, og han, der personligt var af radikal observans, kunne samle folk på tværs af politiske anskuelser.