Et af TV2 mest fremtrædende ansigter på Sporten, Dennis Ritter, er ikke afvisende over for at protestere mod Ruslands omdiskuterede homolov, hvis han skal til landet til Vinter-OL til februar.

Debatten om homoseksuelles rettigheder – eller mangel på samme – i Rusland rasede under sidste måneds VM i atletik. Atletikudøvere, politikere og en enkelt kronprins deltog aktivt i debatten, ligesom også tusindvis af danskere var på gaden for at demonstrere mod den lov, der forbyder ”homoseksuel propaganda” i det store land mod øst.

I disse uger er debatten sat på pause, men den vil utvivlsomt blomstre op igen, når Vinter-OL afholdes i den russiske by Sotji til vinter.

En af dem, der skal dække Vinter-OL, er TV2s kommentator Dennis Ritter. Om han blot skal kommentere på legene fra dansk jord, eller om han bliver sendt til Rusland, er endnu ikke afklaret. Men bliver han sendt af sted mod øst, er han ikke bange for at bruge sin stemme ud over bag kommentator-mikrofonen.

- Jeg vil først og fremmest passe mit arbejde, for det er derfor, jeg er derovre. Men jeg vil vente og se, hvad der opstår af anledninger. Jeg vil ikke være afvisende over for at gøre et eller andet aktivt for at gøre opmærksom på min og mange andres utilfredshed med lovgivningen, siger han til BT.

Information frem for boykot
Dennis Ritter, der sidste år blev gift med sin kæreste gennem otte år, Morten Toft, ser ikke på nogen måde sig selv som en aktivist eller en rollemodel og ser det ikke som sit kald at skulle kæmpe for homoseksuelles sager herhjemme. Men det, der sker i Rusland, får alligevel den ellers rolige kommentator op af stolen.

- Det er nemmest at blive forarget. Men jeg bliver snarere trist. Russerne lever ikke i et åbent samfund og får alt for lidt information. Derfor skal vi ikke boykotte OL, men i stedet dukke op og gøre opmærksom på, hvad vi mener om sagen og prøve at sprede kendskabet til eksempelvis homoseksualitet, siger han.

Dermed ligger han på linje med udenrigsminister Villy Søvndal (SF), der også afviser et boykot. Han vil i stedet tage sagen op i de internationale organer, han har mulighed for, har han tidligere sagt.

Cirka 3.000 sportsfolk fra hele verden deltager i Vinter-OL, der afvikles 7.-23. februar 2014.