Øjenvidner så to mænd med skimasker flygte ind i Zoologisk Have

Målet for et skud på Frederiksberg i København tirsdag formiddag var den islamkritiske debattør og formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard. Det bekræfter politiet i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

- Københavns Politi kan nu bekræfte, at den forurettede i skudsagen fra Pelargonievej på Frederiksberg er Lars Hedegaard Jensen.

- Om de nærmere omstændigheder kan det oplyses, at forurettede blev tilringet via dørtelefonen, og da han kiggede ud af vinduet, bemærkede han en person, som han mente var et postbud. Personen stod med en pakke, og da forurettede gik ned til hoveddøren og åbnede døren, skød personen et sigtet skud med en pistol mod forurettedes hoved, uden dog at ramme.

Straks efter skudepisoden opstod der et håndgemæng mellem forurettede og gerningsmanden, som pludselig løb fra stedet til venstre ad Azaleavej mod Søndermarken.

Gerningsmanden signaliseres som: Mand, ca. 25 år. 175-180 cm høj, og udlænding. Han havde kraftige skægstubbe omkring hagepartiet. Han var iført en rød postjakke med postlogo samt lyse kondisko.

Københavns Politi beder vidner eller andre personer, som kan hjælpe politiet i opklaringen, om at rette henvendelse til Personfarlig Kriminalitet på telefon 1 1 4.

Inden politiet kl. 14.57 bekræftede, at Lars Hedegaard var målet, havde talrige politikere - heriblandt statsminister Helle Thorning-Schmidt - nået at kommentere attentatforsøget.

Tidligere på dagen bekræftede en nær kollega af Lars Hedegaard overfor bt.dk, at der var tale om den islam-kritisike debattør. Beboere på gaden bekræftede ligeledes over for Berlingske Nyhedsbureau, at han var blevet afhørt i en patruljevogn på stedet.

Politiet var talstærkt til stede, fortalte en beboer.

Zoologisk Have var på et tidspunkt også afspærret, mens politiet ledte efter gerningsmanden. Dyrepasserne i Zoo fik af vide, at de skulle kontakte politiet, hvis de så en mand i rød jakke, evt. af pakistansk herkomst. Øjenvidner på stedet har muligvis hørt et skud inde fra haven kort før klokken 13.50.

To mænd blev set hoppe ind over hegnet til Zoologisk Have og ind til flodhestene. Det siger øjenvidner til bt.dk. Den ene havde en rød jakke på, den anden havde en sort North Face-jakke på. Politiet ledte netop efter en mand med en rød jakke. Begge mænd havde ski-masker på, som de hev af, da de var hoppet over hegnet, ifølge vidnerne.