Enrum Slot i Nordsjælland, bedre kendt som Robert Zeuthens hjem i tv-serien »Forbrydelsen«, er netop blevet solgt på tvangsauktion for tredje gang.

Køberen er statens oprydningsselskab, Finansiel Stabilitet, der som panthaver fik slottet til en spotpris på 30 mio. kroner.

Det skriver sn.dk.

»Men det beløb er langt fra den reelle pris på ejendommen,« siger advokat Søren Bruun fra advokatfirmet Gorrissen Federspiel, der repræsenterede FInansiel Stabilitet ved retten i Lyngby til avisen.

»Finansiel Stabilitet har købt ejendommen som ufyldestgjort panthaver. Det vil sige, at pantet overstiger hammerslaget. Derfor vil det være en anden og højere pris, som ejendommen senere vil blive solgt til,« forklarer han.

LÆS OGSÅ:

Slottet blev landskendt da det i 2012, gav rum til Zeeland-milliardæren Robert Zeuthen - spillet af Anders W. Berthelsen - og hans familie i tredje sæson af tv-serien »Forbrydelsen«

I den virkelige verden har den 2.240 kvm store ejendom fra 17-tallet levet en omskiftelig tilværelse de senere år.

Tilbage i 2005 købte ejendomsspekulanten Steen Gude slottet for 55 millioner kroner, men hans selskab gik ned, og slottet røg på tvangsauktion.

I februar 2013 blev slottet i Vedbæk solgt for 72,5 millioner kr. Amilie2 Ejendomsinvest, men der gik kun godt og vel et halvt års tid, før slottet igen røg på tvangsauktion.

Det blev den nu afdøde erhvervsmand Michael Henriksen, der købte slottet.

Kort efter opstod der en tvivst om bortvisning af en af slottet lejere, og den endte med en erstatningssag.

Michael Henriksen kærede sagen til landsretten, der fastslog, at misligholdelsesauktionen skulle behandles på ny, en afgørelse som Højesteret stadfæstede i juni 2014. Derfor kom slottet så i går for tredje gang på tvangsauktion.