En af Nordsjællands bedst kendte og mest fornemme ejendomme, Enrum Slot i Vedbæk, må formentlig endnu en tur under hammeren.

Slottet, der har udsigt over Øresund og tidligere har tjent som den bedrageridømte ejendomsmatador Steen Gudes domicil, blev bortauktioneret i februar i år for 72,5 mio. kr., men køberen betalte ikke restancer inden for tidsfristen, og derfor er ejendommen begæret på tvangsauktion igen. Det skriver Boliga.dk.

Den trofaste DR-seer vil måske huske slottet som bopæl for Zeeland-milliardæren Robert Zeuthen i tredje sæson af tv-serien ‘Forbrydelsen’, mens andre vil huske ejendommen for en af dens tidligere ejere, Steen Gude.

Han købte indirekte en del af slottet gennem sit ejendomsimperium Stones Invest i 2005 for 55 mio. kr., og de 168 år gamle bygninger fungerede i de følgende år som hovedkvarter for virksomheden.

Foruden Steen Gude har hans tidligere bestyrelsesformand i Stones Invest, Rolf Ussing, og investoren Michael Kaa Andersen begge andele i Enrum Slot via en større forgrening af anpartsselskaber.

Den offentlige vurdering er ifølge tvangsauktions-sitet itvang.dk sat til 50 mio. kr.

Enrum Slot blev opført i 1700-tallet, men hovedbygningen blev revet ned i 1845, og i stedet blev der opført et slot i nygotisk stil. Det er denne version af Enrum, som i dag pryder bakken ved Vedbæk Havn.

Skulle man ønske at købe bygningerne, får man adgang til 2.240 kvadratmeter ejendom med en udsigt over Øresund og en park på 45.000 kvadratmeter.

Ind og ud af fogedretten
Steen Gude, der er bosat i Schweiz, har haft rigeligt med fogedretten at gøre i de senere år.

I 2009 fik boet efter Stones Invest A/S først solgt Steen Gudes forældres hjem på Skodsborg Strandvej 290 for 27 mio. kr.

Senere blev ejendommen på samme vej i nummer 300, hvor Steen Gude selv havde bopæl, solgt for 50,5 mio. kr., og sidste år blev hans ufærdige villa på Skodsborg Strandvej nummer 302 begæret på tvangsauktion.

Steen Gude blev i december 2012 idømt seks års fængsel og en bøde på 18,5 mio. kr. for bedrageri i forbindelse med konkursen over Stones Invest A/S. Rolf Ussing, Gudes bestyrelsesformand og medejer af Enrum Slot, blev idømt tre år for sin rolle i bedrageriet. Begge valgte at anke dommen.

Ankesagen, hvor Steen Gude går efter at blive frifundet, blev indledt i mandags.

Se salgsopstillingen for Enrum Slot her