Zeeland-milliardæren Robert Zeuthens luksus-omgivelser kendt fra Forbrydelsen III skal sælges

Denne gang er der tale om en af Nordsjællands bedst kendte og mest fornemme ejendomme, Enrum Slot i Vedbæk, som i virkelighedens verden blev købt af den tidligere milliardær Steen Gude gennem hans ejendomsimperium Stones Invest købte af TK Development i 2005 for 55 mio. kr. og som han i flere år benyttede som hovedkvarter for sin virksomhed.

Det skriver boligsiden Boliga.dk.

Udover Steen Gude har hans tidligere bestyrelsesformand i Stones Invest, Rolf Ussing, og investoren Michael Kaa Andersen begge andele i Enrum Slot via en større forgrening af anpartsselskaber. Sammen skal de håbe på, at køberen på tvangsauktionen den 30. januar er i sit særdeles gavmilde hjørne. Gælden i slottet er nemlig på svimlende 83 mio. kr.

Kendt fra ‘Forbrydelsen’

Den almindelige dansker vil måske huske ejendommen som bopæl for Zeeland-milliardæren Robert Zeuthen i sæson tre af tv-serien 'Forbrydelsen', og man skal da også være ved muffen for at byde på slottet.

Ifølge salgsopstillingen på tvangsauktionssitet itvang.dk er den offentlige vurdering sat til 50 mio., men så får man også adgang til 2.240 kvadratmeter ejendom med en imponerende udsigt over Øresund og en park på hele 45.000 kvadratmeter.

Enrum, der oprindeligt var et landsted, blev opført i 1700-tallet, men da ejendommen i 1845 blev solgt til lensgreve Christian Conrad Sophus Danneskiold-Samsøe valgte han at rive hovedbygningen ned og i stedet opføre et slot i nygotisk stil. Det er denne version af Enrum, som i dag pryder bakken ved Vedbæk Havn.

Dømt for bedrageri

Steen Gude, der er bosat i Schweiz, har haft rigeligt med fogedretten at gøre i de senere år.

I 2009 fik boet efter Stones Invest A/S først solgt Steen Gudes forældres hjem på Skodsborg Strandvej 290 for 27 mio. kr..

Senere blev ejendommen på samme vej i nummer 300, hvor Steen Gude selv havde bopæl, solgt for 50,5 mio. kr., og sidste år røg hans ufærdige villa på Skodsborg Strandvej nummer 302 på tvang.

Steen Gude blev i december 2012 idømt seks års fængsel og en bøde på 18,5 mio. kr. for bedrageri i forbindelse med konkursen over hans ejendomsimperium Stones Invest A/S. Rolf Ussing, Gudes bestyrelsesformand og medejer af Enrum Slot, blev idømt tre år for sin rolle i bedrageriet. Begge valgte at anke dommen.

Se salgsopstilling og billeder af slottet her