I 27 år har Sheryll Dufke boet i Danmark, men i går fik hun en mail, der gjorde hende og sønnen statsløs. 

For 31-årige Sheryll Dufke kom til Danmark, da hun var tre år gammel med en dansk far og en fillipinsk mor. Men da deres ægteskab gik i opløsning, fandt hun ud af, at dem, hun troede var hendes forældre, i virkeligheden havde adopteret hende og fyldt hende med løgne.

I går fik hun nemlig et brev, om at hendes opholdstilladelse og statsborgerskab er ugyldigt.

»Jeg havde et statsborgerskab indtil i går, og det har jeg haft siden, at jeg kom til landet for 27 år siden, men det har været på falsk grundlag. De har taget papiret fra mig og min søn, som vi har haft hele livet, og så skal jeg søge opholdstilladelse nu,« siger Sheryll Dufke.

I et forsøg på at rette op på sin turbulente fortid, har Sheryll medvirket i programmet ’De Brændte Børn,’ som sendes på TV 2. Men det viste sig, at selvom hun altid har boet i Danmark og har familie her, så er hendes papirer ikke gyldige, da hun kom til landet på falske papirer.

»Jeg går ud fra at i værste konsekvens, så skal jeg tage til Filippinerne, men vi har ingen relation dertil. Jeg har kun mødt min biologiske mor to gange, og har intet forhold til hende. Vi har kun været der for at være på ferie ellers. Jeg frygter jo det værste af det værste, for jeg kender ikke til andet end at være i Danmark,« siger Sheryll Dufke.

Sheryll Dufke er dansk gift, og har ingen relation til andre lande end Danmark. Hun fik et kæmpe chok, da hun i sin arbejdstid fik en mail om, at hun ikke længere kunne kalde sig dansk statsborger.

»Det er så forfærdeligt, jeg bliver så ked af det, at folk ønsker mig ud, eller siger jeg ikke hører til her. For jeg kan ikke andet end dansk. Og det eneste jeg ville med det her, det var at rette op på den måde, mine forældre har behandlet mig,« siger Sheryll Dufke.

I et forsøg på at råbe offentligheden op, har hun delt den besked hun modtog på Facebook, og bedt folk om at dele den. Det er nemlig ikke kun hende selv, der er statsløs, hendes 11-årige søn der er født i Danmark, har nemlig også fået frataget sit statsborgerskab.

»Min søn skulle så tage med mig, fordi hans far er ukendt. Og det er selvom, at jeg har en mand og vi har været sammen i seks år. Min mand kan ikke engang få lov at adoptere min dreng, fordi vi i princippet er statsløse og ikke hører til nogle steder nu,« siger Sheryll-Ann Dufke.

Vi har været i kontakt med Sheryll Dufkes advokat, Eddie Omar Rosenberg Khawaja, der fortæller, at de kæmper for at få dansk statsborgerskab til både Sheryll og hendes dreng, da deres tilhørsforhold udelukkende er i Danmark.