Sang 'Når en engel siger farvel' i kirken.

TV-stjernen Marie fra 'Pendlerkids' sagde i går et endegyldigt farvel til sin storebror Jonas.

Den knivdræbte Jonas Thomsen Sekyeres lillesøster, Lisa Dankyi-appah Thomsen, er kendt og elsket for sin rolle i DR's mega-succes, børneserien 'Pendlerkids'.

I går fulgte hun, sammen med 1500 andre sørgende familiemedlemmer, venner og pårørende, den 21-årige jurastuderende til graven.

I dag begraves Jonas


Og 12-årige Lisa greb de mange tilhører om hjertet, da hun sang Anna Davids ’Når en engel siger farvel’.

Jonas Thomsen Sekyere blev dræbt af flere knivstik, da han lørdag 17. november kom i klammeri med endnu ukendte gerningsmænd på diskotek 'Bakken' for små to uger siden.

Jonas blev kun blev 21 år, men nåede i sit korte liv at blive en en rigtig mønsterbryder. Han studerede jura og satte stor pris på det danske velfærdssystem.

- Jeg har altid set ham som et menneske, der var større end andre, fortæller Frederik Westborg Schiøt, en af Jonas’ venner.

Jonas fik da også en begravelse, som var en helt værdig.

1.500 mennesker sagde farvel i Vor Frue Kirke, og efter den kirkelige handling fulgte de mange mennesker hans båre til Assistens Kirkegård.

I dag begraves Jonas

- Vi har alle sammen svært ved at forstå. Hvorfor? Hvorfor Jonas? Han havde så meget at byde på, lød det fra præsten i den indledende tale. Præsten havde dog ligesom de mange tilhørere intet svar på, hvorfor livet skulle slutte for Jonas.

Jonas’ kæreste, Laura Vang Pedersen, havde også svært ved at forstå, hvorfor lige netop Jonas skulle dø. Hun fortalte, hvordan parret havde planlagt at flytte til Ghana og få seks børn.

Skulle opleve verden
 - Der findes ingen trøst, der kan udfylde det hul, du har efterladt i mig. Du skulle se, hvor mange mennesker der er her i dag. Hvor elsket du er. Vi skulle opleve verden. Vi var ikke bange for noget, og verden kunne bare komme an, sagde hun grådkvalt.

Den unge kvinde kom også ind på den skæbnesvangre aften for halvanden uge siden, da Jonas pludselig blev dræbt.

- Jeg lovede altid at passe på dig, og da jeg så væk, blev du slået ihjel. Jeg kunne ikke beskytte dig mod kniven i dit hjerte, sagde hun.

I dag begraves Jonas


Jonas’ mor Lone Hansen sluttede ceremonien af ved at dele sin sorg. Først ved at synge en bøn – og dernæst ved at holde en tale.

- Min elskede dyrebare Jonas. Når man mister sit barn, er det, som om man selv forsvinder. Vi ses i Paradis. Nyd din søvn så længe, dit smukke menneske, lød det fra den knuste mor.

Efter ceremonien blev Jonas’ kiste i et kæmpe begravelsesoptog fulgt til Assistens Kirkegård, hvor han blev stedt til hvile ved siden af navne som H.C. Andersen, Niels Bohr samt rapperen Natasja Saad.