Det var en kendt, dansk radio-stemme der omkom, da et rækkehus i Virum fredag formiddag blev raseret af en kraftig ildebrand.

Læs også:

91-årige Johannes Rasmussen, der omkom i branden, var i mere end 30 år vært på en lang række klassiske radioprogrammer som ’Giro 413’, ’Busters kaffebord’ og ’Morgennisserne’ på Danmarks Radio. Han var - ifølge sine egne tal - stemmen i mere end 10.000 radio-udsendelser gennem tiderne.

Johannes Rasmussen var i 30 år vært på utallige radioprogrammer på Danmarks Radio.
Johannes Rasmussen var i 30 år vært på utallige radioprogrammer på Danmarks Radio. Foto: Pressefoto/forlaget DarkLights
Vis mere

Johannes Rasmussens forlægger, Susanne Jespersen, der i 2011 udgav hans erindringer, skriver i sine mindeord på Facebook:

- Du ville ikke forlade dit hjem, dit elskede Tornebakken. Det kom du heller ikke til. Jeg håber, det gik hurtigt – at du ikke nåede at registrere flammerne omkring dig – det var ikke sådan, du skulle af sted. Hvil i fred, min ven – jeg vil søge og finde den nye stjerne, himlen har fået. Mine tanker går til din dejlige familie.

En af Johannes Rasmussens mange-årige kollegaer, P4-værten Monica Krog-Meyer, var chokeret, da hun fik meddelelsen om hans død og mindes ham på sin Facebook-profil:

- Tak Johannes 'Pop', fordi du en gang i slut70'erne tog en smårebelsk, uskolet og nysgerrig meget ung Monica som medvært en juleaften i "Hvad du ønsker...." Det var edderhyggeligt og lærerigt. Og hils de andre DR-koryfæer dér hvor du er nu, skriver hun.

Johannes Rasmussen var uddannet musiker. Billedet her er fra en optræden fra 2000.
Johannes Rasmussen var uddannet musiker. Billedet her er fra en optræden fra 2000. Foto: BENT MIDSTRUP
Vis mere

I en kommentar til opdateringen begræder også musikeren Kim Schwartz Johannes Rasmussens død.

- Havde fornøjelsen at være på 2 rejser med Johannes R - stjerneholdets ture. Dejligt menneske og stort format (for stort til tiden netop nu). Hvil i fred dit fine menneske, skriver han.

Inden Johannes Rasmussen i 1962 begyndte på Danmarks Radio, ernærede han sig som musiker efter at have uddannet sig på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Nordsjællands Politi oplyser mandag morgen, at man stadig er i gang med at undersøge årsagen til fredagens brand.

Video: alarm112danmark.dk