Den kendte debattør Anne Sophia Hermansen, der blandt andet blogger for Berlingske, lancerede tirsdag et kreativt forslag til at løse problemet med manglende studieboliger i København.

Ifølge Anne Sophia Mygind Hermansen vil det være en god ide at bruge Christiania til formålet.

»Vi mangler studieboliger i København. Må jeg ikke foreslå, at man opfører dem på Christiania? Central beliggenhed, masser af plads, men lige nu et sted, der fremstår træt som en junkie og trænger til en modernisering,« skriver den 44-årige meningsmaskine på sin Facebook-profil.

»Bjarke Ingels kunne givetvis få meget ud af at tegne kollegieboliger til området, boliger, som både rummer formkrav og funk, nytænkning og funktionalitet. Det kunne blive en studieby i byen, et sted for studerende og et sted, der er værd at studere,« tilføjer hun.

Anne Sophia Mygind Hermansen har blandt andet en professionel fortid i den finansielle sektor, laver radio- og tv og var i 2010 en kort overgang opstillet som kandidat for Liberal Alliance.

På sit Facebook-opslag forholder hun sig også til, at Christiania i dag er en af Danmarks største turistattraktioner:

»Men hvad med turisterne? De elsker jo Christiania. Hold nu op. Ingen tror da for alvor, at turister er så hjernedøde, at de ikke kan se, at stedet har fremtiden bag sig. Hvis områdets misrøgtede boliger er en attraktion, er Mjølnerparken det snart også.

Hvis man samtidig legaliserer hash, kunne man finansiere kollegiebyggeriet med de indtægter, som ellers ryger ned i lommerne på banderne. Og Overborgmester Frank Jensen kunne som byens nye over-pusher få en bod med hippietobak derude,« tilføjer hun.

Du kan læse hele Anne Sophia Hermansens Facebook-opslag her: