Annegrethe Rasmussen, der blandt andet har været korrespondent i USA, er blevet taget for plagiat, og derfor stopper Altinget og Fagbladet Journalisten nu samarbejdet med hende.

I øjeblikket ruller sagen om Michael Qureshi, der skulle have opdigtet kilder, i diverse danske medier. Men nu har endnu en sag ramt journalistikken.

Den danske korrespondent Annegrethe Rasmussen er nemlig blevet taget for at have ladet sig inspirere lidt for meget af en leder i The Economist og brugt det i sin egen klumme, som hun har skrevet til Altinget. Problemet er, at hun ikke har krediteret The Economist. Det skriver Journalisten.

Det drejer sig om en klumme, som Altinget bragte 11. december. Nogle af passagerne i klummen minder så meget om passager i en leder i The Economist, der blev bragt dagen før, at Altingets chefredaktør, Rasmus Nielsen, har valgt at afbryde samarbejdet med Annegrethe Rasmussen, fordi Altinget vil beskytte sine etiske standarder, skriver Journalisten.

»Jeg kan bekræfte, at jeg ikke i første omgang krediterede Economist, og den forglemmelse er jeg rigtig ked af og tager det fulde ansvar for. Jeg er glad for, at henvisningen står under artiklen nu, og henviste også til den omgående på sociale medier i adskillige omgange umiddelbart efter, at artiklen blev tilgængelig online,« skriver Annegrehte Rasmussen i et skriftligt svar til Journalisten og fortsætter:

»Jeg er taknemlig for, at Journalisten giver mig mulighed for en kommentar, og har ikke nogen yderligere kommentarer, ikke for at være uvenlig eller utilgængelig, men fordi jeg, som vel ikke er uforståeligt, er ret ærgerlig og ked af det«.

Det er ikke første gang, at Annegrethe Rasmussen har lånt fra andre uden at angive, hvor det kom fra. Tilbage i 2001 var hun ansat som chefredaktør for Berlingske Tidende. Her blev hun anklaget for at have skrevet af fra to lederartikler, der blev bragt i Politiken.

Det kostede hende efterfølgende en fyreseddel, selvom hun påstod, at fejlen var sket, fordi hun havde sendt et forkert dokument til tryk.

Mens Altinget ikke vil har tænkt sig at gennemgå Annegrethe Rasmussens tekster, forholder det sig anderledes hos Journalisten. Her vil de i januar gennemgå de indlæg, som korrespondenten har skrevet for fagbladet for at sikre sig, at der er korrekte kildeangivelser på, skriver Journalisten.