Den kendte danske historiker Uffe Østergaard er onsdag ude i et interview i Jyllands-Posten og fortælle, at han har ændret holdning til de indvandrere, der kommer til landet.

Tidligere har Uffe Østergaard, der er professor emeritus ved CBS, været af den holdning, at Danmark og danskerne uden problemer ville kunne klare den indvandring, som gennem en årrække er kommet fra især muslimske lande.

Men nu har historikeren ændret mening.

Nu er han af den holdning, at der også skal en indsats til fra indvandrernes side - og det skal være en større indsats end blot at overholde landets love.

»Jeg tænkte i mange år, at vores samfunds sammenhængskraft sagtens kunne holde til indvandringen. Men jeg har erkendt, at vores samfundsmodel er mere skrøbelig, end jeg troede. Vi skal ikke være så beskedne. Det er ikke nok, at de mennesker, der kommer til Danmark med en anden kultur og religion end vores, overholder landets love. De skal gå ind for vores samfund, og de skal assimilere sig, ellers kan vi ikke opretholde sammenhængskraften. Vi skal turde tale om, at vi kræver assimilation,« siger Uffe Østergaard til avisen.

Han slår fast, at »muslimer må blive lutheranere, ellers er vi på den.«

En af de konsekvenser en manglende assimilering fra indvandrere ifølge Uffe Østergaard bør have, er, at det ikke skal kunne modtage offentlige ydelser. Han mener også, at man skal kunne kræve af indvandrerne, at de skal kunne tale dansk.

Udmeldingen fra Uffe Østergaard har straks fået flere politikere på banen. Og Mathias Tesfaye (S), Naser Khader (K) og Martin Henriksen (DF) erklærer sig helt eller delvist enige i professorens konklusion.

Sofie Carsten Nielsen (RV) erklærer sig uenig, skriver Jyllands-Posten.