Foto: Mads Claus Rasmussen

Berlingskes madanmalder gennem mange år Søren Frank er både ærgerlig og lidt ked af det. For en restaurant, der har en helt særlig plads i hans hjerte. har netop oplyst, at den lukker.

Det drejer sig om restauranten Le Sommelier på Bredgade i det centrale København, som Søren Frank har viet en klumme hos Berlingske til.

'Jeg har spist en del gange på Noma og på Søllerød Kro, men den restaurant, som jeg har frekventeret allermest gennem tiden, er nu nok alligevel Le Sommelier i Bredgade,' skriver han i klummen.

Det var vintjenerne Jesper Boelskifte og Erik Gemal, som åbnede Le Sommelier for 20 år siden, og siden har spisestedet ifølge Berlingskes madanmelder været 'en slags ambassade for den gode vin i København'. Nu har de to ejere, til Søren Franks store fortrydelse, solgt restauranten.

'Stedet har altid været en rigtig brugsrestaurant. Jeg har således været til utallige vinsmagninger på denne adresse, selv afholdt adskillige vinskoler og møder og sågar en polterabend eller to. Derfor er det ikke til at tro, at det, der i sin tid var en af byens mest populære restauranter, lukker og slukker på fredag,' skriver han.

3 portrætter af Michelin-kokke Francis Cardenau fra Le Sommelier

Søren Frank bemærker også, at en hel stribe af andre gode mellemklasse-restauranter i København har drejet nøglen om på det seneste. Det er for ham et tegn på, at det ikke længere er nok, blot at lave god mad. Nu skal restauranter i hovedstaden kunne præsentere gæsterne for noget unikt a la en helt særlig historie eller en flot udsigt for at kunne overleve.

Le Sommelier har sidste åbningsdag den 15. december, oplyser ejerskabet i en pressemeddelelse.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.