Ejendomsmæglerne Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard har givet kæmpe nedslag for at få solgt deres villa - ’Danmarks dyreste hus’

45,5 millioner kr. fik ejendomsmæglerparret Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard for deres villa ’Tusculum’ ved Bagsværd Sø. Selvom det lyder som en god handel, har parret slået hele 22,5 mio. kr. af prisen. Penge, der ville have lunet i parrets økonomisk trængte pengepung.

Dermed kan kendisparret få svært ved at fortsætte den glamourøse livsstil, der prægede deres tilværelse i 00’erne, da ejendomsmarkedet var på sit højeste. Dengang virkede det som om, at intet kunne gå galt for Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard.

Parret havde 22 ejendomsmægler-forretninger i København med 120 ansatte. De solgte op mod 4.000 boliger om året, og man kunne nærmest ikke køre bag en bus, uden at Peter Norvig stirrede på én fra en reklame bag på bussen.

Da de selv købte ’Tusculum’ i 2004, var der intet, der tydede på, at de bare ti år senere ville befinde sig i et så stort økonomisk morads, at de måtte belåne alt, hvad de ejede, bare for at betale de faste udgifter.

Idioter eller...

Alene ejendomsskatterne løb op i 50-55.000 kr. hver måned. Dertil kom 25.000 kr. om måneden til el, vand og varme. Når de regninger var betalt, manglede parret stadig at betale udgifterne til lånene:

- Inden vi er færdige, så er vi oppe i 80.000 om måneden - og så kommer der lån oveni. Vi har kigget på os selv og sagt, er vi idioter eller hvad. Det er vanvittigt at bruge over 100.000 kr. om måneden på husleje, har Hanne Nørrisgaard tidligere sagt i et interview med BT.

Her fortalte hun også, at finanskrisen ramte parret ekstra hårdt. Ikke alene raslede huspriserne ned. Parret havde også bundet en stor del af deres aktiver op på aktier – en taktik, der havde givet et godt afkast i opgangstiderne. Men finanskrisens indtog ændrede alt.

I løbet af ingen tid var Peter Norvig og Hanne Nørrisgaards formue væk:

- Vi tabte så mange penge om måneden, at det er helt vanvittigt. Vi tabte rigtig, rigtig, rigtig mange penge, sagde Hanne Nørrisgaard dengang uden at ville komme ind på, hvor meget de tabte i alt. 


På kant med loven

Før parret fik set sig om, var de i så dybe økonomiske problemer, at der ikke var nogen vej ud af problemerne. Og de blev ikke mindre af, at Hanne Nørrisgaard i 2011 tog ulovlige lån i sit private selskab, LT Ejendomme, for 1,9 mio. kr. Penge, som hun senere måtte betale tilbage.

Samtidig måtte parret opgive deres livsværk, ejendomsmæglerforretningerne. Regningerne fra Nybolig hobede sig op i takt med, at boligsalget faldt.

Kun takket være en håndsrækning fra deres gamle forretningspartner Carsten Gottschalck holdt parret sig ovenvande.

Carsten Gottschalck gik simpelthen ind og betalte Peter Norvig og Hanne Nørrisgaards gæld til Nybolig. Samtidig mistede parret alle sine Nybolig-butikker.

Lægger livet om

Hanne Nørrisgaard og Peter Norvig har dog ikke droppet ejendomsmæglerbranchen helt. I dag arbejder de begge stadig som ejendomsmæglere i Living Homes, der sælger boligprojekter.

Men selvom de stadig lever af at sælge boliger, har parret ikke lagt skjul på, at finanskrisen tvang dem til at ændre livsstil.

Da ’Tusculum’ blev sat til salg i maj 2012, fortalte de, at de ikke bare ville sælge huset. De ville lægge hele deres liv om:

- Vi kan ikke sige, vi vil lægge livet om, arbejde anderledes og være der mere for hinanden og familien, og så ikke gøre det fuldt ud. Vi skal helt ned på de flade sko.

- Vi skal på landet. Vi skal have nogle flere hunde, og der kommer nok også et par heste, lød det fra parret dengang.