Vrede kommentarer ruller ind hos den moderne kræmmerbutik Quriosa på Rantzausgade i København, som har lagt et kontroversielt jobopslag på butikkens Facebook-side.

- Vi holder ikke pauser. Eller ryger. Eller skider på jobbet. Spiser man er det oftest stående, står der i jobopslaget fra butikkens ejer, Søren Falk, der blandt andet er kendt fra DR-programmerne Skattejægerne og Antikduellen.

Quriosa skal bruge en butikschef til at holde butikken kørende i åbningstiderne, som er 20 ½ time om ugen plus cirka fem timer til at administrere kundernes reserveringer på Facebook.

Et andet punkt, der bringer sindene i kog på kræmmerbutikkens Facebookside handler om børn.

- Sygdom, børnepasning, børns sygdom og alt muligt andet personligt hurlumhej må og skal løses uden at det påvirker åbningstiderne, står der skrevet.

Læs også: Sexvideo kostede verdens bedste job

Ejeren af butikken, Søren Falk, får dog ros fra flere brugere for at bringe et ærligt jobopslag, så ansøgerne ved præcis, hvad de går ind til.

- Når jeg skriver, som jeg skriver, er det også for at skræmme nogle folk væk. Jeg har selv haft jobbet i fem år og kan passe butikken med en hånd på ryggen - så er det heller ikke værre, siger Søren Falk.

Han mener, at andre job er langt værre, men ikke bliver solgt sådan til ansøgerne.

- Det er trods alt et deltidsjob. Det handler om at se det i et perspektiv, for der er 5.000 job, der er værre, det bliver bare ikke artikuleret sådan i et jobopslag, siger Søren Falk.


Ejerens forklaring

De mindre pæne kommentarer til jobopslaget har fået ejeren til at uddybe, hvad han mener i endnu et Facebook-opslag.

- Man efterlader ikke 5 kunder for at drikke kaffe eller sludre med en ven. I så fald kun 1-2 minutter. Det er det jeg prøver at sige, skriver han på Facebook.

Læs også: Verdens måske bedste job: Firma søger mænd til at teste sex-legetøj


Han forsvarer desuden sine krav med, at jobbet er på deltid.

- Den nuværende stilling er endda kun et deltidsjob. Dvs har man barn syg kan man jo selv passe det til kl 12 og så få en anden til at tage over. Sådan gør jeg selv. Men det er da klart at hvis man er alenemor uden mulighed for pasning, så skal man nok ikke søge jobbet, ligesom man ikke skal søge jobbet som langtidschauffør, skriver ejeren.

Ikke i orden ifølge HK

- Det er jo vanvittigt, siger Kim Jensen, faglig chef hos HK Handel, om jobopslaget.

- Jeg kender ikke til nogen arbejdspladser i Danmark med den slags krav. Det hører til i det gamle Østeuropa før muren faldt, hvor de ansatte fik bleer på.

Ifølge Kim Jensen er kravet om nul pauser på kanten af arbejdsmiljøloven.

- Der findes godt nok ikke nogen lovgivning i Danmark, der giver en ret til at skide, men man kan ikke nægte en ansat at gå på toilet, siger han.

Jobopslaget skal ifølge Søren Falk ikke tages så bogstaveligt. Han forsøger at tegne et billede af, at det er et travlt arbejde.

- Jeg kunne aldrig finde på at forbyde nogen i at gå på lokum. Der er langt værre job end mit. Der er masser af læger og sygeplejersker, der ikke har tid til at gå på toilet, for så er der folk, der dør.

Mindst én lov bliver dog brudt i Quriosas jobopslag ifølge Kim Jensen fra HK Handel.

- Det er i strid med ligebehandlingslovgivningen, når han skriver, at enlige mødre ikke skal søge jobbet. Det kan godt være, de ikke vil søge et job som langtidschauffør, men de vil helt sikkert søge et job i en butik. Det er desuden ulovligt at stille den type spørgsmål ved en jobsamtale, siger Kim Jensen.

Søren Falk mener, at andre også gør, som han gør, men er mere lukkede omkring det.

- Man kan skrive som jeg gør i jobopslaget eller gøre som alle andre og slet ikke ansætte folk med børn, der er syge hver anden dag. De bliver jo sagt op. Man finder en anden grund selvfølgelig - sådan er virkeligheden, siger Quriosa-ejeren.