Der er ikke meget glamourøst over politiransagninger og hæleri-afhøringer. Ikke desto mindre var det det, den tidligere Miss Danmark og tv-stjerne Maria Hirse oplevede lørdag formiddag, hvor hun blev anholdt sammen med sin kæreste.

Nordsjællands Politi havde fået et tip om hælervarer i et sommerhus i Vejby i Nordsjælland, og her konfiskerede de både mærkevaremøbler, lamper, vinflasker og andet.

I den forbindelse blev Maria Hirse anholdt sammen med sin 45-årige kæreste Kim Nordal, der har tilknytning til rockerbanden Bandidos.

At tv-darlingen er havnet i en hælerisag med en rockerkæreste kommer bag på sangeren Keld Heick. Han kender Maria Hirse fra TV 2-programmet 'Lykkehjulet', hvor han i en kortere periode var vært sammen med hende.

»Maria er bare en rigtig sød pige, så jeg blev noget paf, da jeg tidligere i dag så BT’s spisesedler. Jeg skyndte mig at købe avisen og blev chokeret over læsningen. Tænk, at hun er blevet blandet ind i sådan en sag. Det er synd for hende, synes jeg, og jeg håber virkelig, hun kommer godt ud af det og videre med sit liv på en god måde,« siger Keld Heick til BT.

Fra 1995 til 2001 var Maria Hirse 'kategorina' på 'Lykkehjulet', og hun nåede at vende bogstaver med flere forskellige værter.

Keld Heick var dengang ny bag skærmen, men da Bengt Burg, der egentlig var vært på programmet, skulle opereres i hjertet, blev han kaldt ind som vikar i et halvt års tid fra 1. oktober 1996. I den periode havde han en god relation til Maria Hirse, og efterfølgende har han holdt sporadisk kontakt med hende. Blandet andet er han flere gange stødt ind i hende til receptioner og fester, hvor de gerne udveksler minder.

Maria Hirse.
Maria Hirse. Foto: Jørgen Jessen (arkiv).
Vis mere

»Vi har af og til talt sammen om de gode, gamle dage på 'Lykkehjulet'. For mig var det stort at blive vært på programmet, og det var et fantastisk godt sted at være, hvor alle var søde og rare. Jeg havde et godt og kammeratligt forhold til Maria, og derfor gør det også ondt at se, at hun er kommet ud på et skråplan,« siger han.

Maria Hirse har været kærester med Kim Nordal, der er på prøve som bandemedlem i Bandidos, i omkring tre måneder, og han blev anholdt sammen med hende lørdag formiddag. Flere medier har efterfølgende skrevet, at de begge ved den efterfølgende afhøring skulle have erkendt hæleriet, men det har både Hirse og Nordal tidligere afvist overfor BT.

»Jeg har ikke erkendt hæleri,« sagde Maria Hirse til BT onsdag.

Kim Nordal mener, at sagen er blevet kørt op på grund af hans status i rockermiljøet og tilknytningen til Bandidos, og også han understreger, at de er uskyldige i sagen.

»Vi blev anholdt lørdag formiddag, men vi har ikke erkendt at være hælere. Det passer ikke, at vi skulle have erkendt noget,« siger han.

Den forklaring har Nordsjællands Politi efterfølgende bekræftet.

»Der er åbenbart sket en misforståelse, siden flere medier skriver, at de to sigtede har erkendt et eller flere forhold. Det er ikke til at sige, hvor misforståelsen er sket, men faktum er i hvert fald, at de to parter ikke har erkendt noget,« fortæller politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Maria Hirse.
Maria Hirse. Foto: Simon Knudsen (arkiv).
Vis mere

Keld Heick kender ikke Hirses nye kæreste, men han undrer sig over, at hun er blevet rodet ind i hæleri sammen med en rockerkæreste.

»Jeg ved jo ikke, hvad der er sket, men man kan måske forestille sig, at det handler om, at hun er kommet i et uheldigt selskab. Man kan hurtigt blive trukket med ned i noget,« siger Keld Heick.

Hælerisagen er blot én af flere nedture, Maria Hirse har været igennem. Hun er født i Allerød, hvor hun voksede op med sin mor og to søskende. Hun blev mobbet i skolen og havde svært ved at passe ind, så hendes fristed blev hos en hestehandler, hvor hun kom for at gå rundt i staldene hos hestene. Som voksen har Maria Hirse skrevet en bog om pædofili, og i den forbindelse fortalte hun, at hestehandleren begik overgreb på hende, da hun var otte år gammel.

Maria Hirse.
Maria Hirse. Foto: Claus Bech (arkiv).
Vis mere

»Jeg vidste virkelig ikke, om dét, han gjorde, var normalt. Betød det bare, at han kunne lide mig, når han sagde 'kom og sæt dig, lille skat.' Jeg var ikke vant til at omgås mænd. Min mor havde godt nok lige mødt min stedfar, men ellers havde mænd ikke været en del af mit liv. Jeg havde heller ikke nogen venner eller veninder, så det var meget vigtigt for mig at have hestene. Hvis jeg ikke havde det, havde jeg jo ingenting,« fortalte Maria Hirse til BT i 2008.

Som ung begyndte Maria Hirse at deltage i forskellige skønhedskonkurrencer, og i 1993 blev hun Miss Denmark og deltog også i Miss Universe. Det førte til en modelkarriere i blandt andet Hong Kong og Japan, og hun blev efterhånden en del af de danske kendis-kredse. Bagsiden af det glamurøse modelliv var dog en alvorlig spiseforstyrrelse, som flere gange har været årsag til hjerteproblemer.

Efter at have arbejdet seks år på 'Lykkehjulet', var hun for alvor blevet et kendt ansigt hos familien Danmark, og efterfølgende var hun tv-vært på flere andre programmer, mens hun uddannede sig som psykoterapeut med speciale i netop spiseforstyrrelser, som hun selv har haft tæt inde på livet. I flere år var hun desuden brevkasseskribent for 'Ude og Hjemme', og gennem årerne har hun udgivet intet mindre end ni bøger.

»Det er voldsomme ting, hun har med i bagagen. Det vidste jeg ikke dengang. Men jeg synes, det er modigt af hende, at hun har fortalt om både spiseforstyrrelse og sexovergreb i forbindelse med hendes bøger. Sådan noget kan formentlig være vejen til at komme videre,« siger Keld Heick.

Også Maria Hirses kærlighedsliv har været turbulent. Hun har blandet været  kærester med millionær og tidligere bogkonge Peter Asschenfeldt, som hun har datteren Victoria sammen med, og hun har et forlist ægteskab med programchefen Jakob Mejlhede, som hun har sønnen Gabriel med.

Maria Hirse.
Maria Hirse. Foto: Simon Knudsen (arkiv).
Vis mere

 

Andre læser også