Den katolske skole - Sct Knuds skole i Fredericia er under beskyldning fra tidligere elever omkring misbrug og overgreb.
Den katolske skole - Sct Knuds skole i Fredericia er under beskyldning fra tidligere elever omkring misbrug og overgreb. Foto: Brian Rasmussen
Sct. Knuds Skole afviser enhver anklage om vold og skyld i den 18-åriges førtidspension og tager den kommende retssag med sindsro.

- Vi tager klart afstand fra det, vi er beskyldt for, og vi er meget uforstående over for, at skolen skulle have nogen skyld i pigens psykiske lidelse, siger nuværende skoleleder Joachim Grundtvig, der har arbejdet på skolen i 16 år.

Både den daværende skoleleder og en lærer blev sigtet for vold mod eleverne. Er det ikke et tegn på, at noget på skolen ikke fungerede?

- Jeg er uenig i, at den vold har fundet sted. Det er fuldstændig absurd, at det har kunnet foregå, og det tror jeg heller ikke på, at det har.

Klokkeklar tillid

Hvorfor skulle elever og forældre opdigte så grove anklager?

- Jeg har ingen mulighed for at svare på, hvad bevæggrunden for anmeldelserne er.

Har skoleledelsen gjort sit arbejde godt nok?


- Jeg har klokkeklar tillid til, at ledelse og bestyrelse ser med alvorlige briller på sådanne anklager. Man gransker altid, om man gør det godt nok, så selvfølgelig er det noget, som vi som skole tænker på. Men når man er uenig og uforstående over for det, er det rigtig svært at ændre vores praksis.


Tidligere elever, forældre og ansatte har til BT bl.a. sagt om forholdene på Sct. Knuds Skole:


NJ, tidligere elev:
'T (læreren, red.) gjorde nar af mig, fordi jeg ikke kunne finde ud af matematik. Han tog mig hårdt i armen og råbte, at han fandeme ikke gad kigge på mig, fordi jeg var så dum'.

'Jeg kan huske, at inspektøren Ole Moesgaard tit kom ind og kiggede på os, når vi var i bad og klædte om'.

Emil Grundahl Mose­gaard, tidligere elev:
'T har tit råbt ad mig og sagt, at jeg aldrig bliver til en skid, eller at jeg er dum. Jeg har set flere elever blive klynget op ad væggen af T, mens han råbte højt'.

'T tog tit fat i min overarm. En dag råbte han så højt, at en dame ude på vejen råbte op til 1. sal, at han skulle behandle os pænt. Men han sagde, at hun skulle blande sig udenom'.

Reina Faboila Nielsen, forælder:
'Min søn Daniel har to gange oplevet fysiske overgreb fra T. Den ene gang slog han min søn i brystkassen. Den anden gang smed han min søn og to kammerater ind i en mur, så de slog sig rigtig hårdt'.

Thomas Kroer, tidligere elev:
'Jeg har personligt oplevet, at T gav en af mine klassekammerater en lussing'.

Anna Goulart, forælder:
'T har slået begge mine døtre. Min ene datter har han væltet af stolen, hevet op ved håret, slynget rundt og smidt ud af klassen. Hun var 10 år'.

Sidsel, tidligere ansat:
'Stemningen gik på, at eleverne skulle rette sig til og i øvrigt bede deres fadervor'.

Rene Knudsen, tidligere elev:
Min skolegang på Sct. Knuds Skole beskrives bedst som 11 år i helvede.

Karen Møberg, tidligere ansat:
Skolen tog rigtig mange elever ind med specielle behov for at skaffe penge i kassen og uden at tænke på at tilføre skolen ekstra ressourcer. Det medførte, at ingen kunne overskue situationen, og mange elever blev terroriseret både fysisk og psykisk af skolens lærere.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.