Natten til søndag udviklede sig til et sandt mareridt for 45-årige Karina Härestrand fra Rønnede, da hendes teenage-søn ubevidst blev forgiftet med ecstacy til en ungdomsfest. Nu advarer hun mod at tage imod drinks fra fremmede. 

»Fy føj en nat/morgen, vi har haft her i huset.«

Sådan indleder Karina Härestrand et opslag på sin Facebook-profil søndag morgen, efter at hendes teenage-søn natten til søndag blev indlagt på Næstved Sygehus, fordi nogen havde puttet stoffer i hans drink til en 18-års fødselsdagsfest.

Ved midnatstid blev Karina Härestrand og hendes mand Poul Johansen, der er forældre til 17-årige Casper, kontaktet af sønnens kammerater, fordi Casper var blevet dårlig til festen.

Umiddelbart efter hentede parret deres søn, men da de troede, at han bare har fået for meget at drikke, lagde de ham i seng. Pludseligt begyndte Casper dog at hyperventilere og gå i kramper, og parret tilkaldte straks en ambulance, der i løbet af få minutter fik bragt ham til Næstved Sygehus.

Her konstaterede man ud fra symptomerne, at Casper havde fået en overdosis af stoffet EMMA, som er et ecstacylignende produkt.

Ifølge lægerne var forgiftningen tæt på at tage livet af 17-årige Casper, og det fik hans mor, 45-årige Karina Härestrand, til at sætte sig til tasterne for advare andre forældre til teenage-børn.

Til BT fortæller Karina Härestrand, at hun både skrev opslaget for at ´slå i bordet´, men også for at gøre opmærksom på, at det faktisk var rigtig heldigt, at Casper overhovedet overlevede.

»Kan det ske for Casper, kan det også ske for andre, for jeg synes, at det er nogle fornuftige unger, vi har. Så jeg tænkte, at vi var nødt til at advare imod det, når vi bor i et lille samfund, hvor alle kender alle,« fortæller Karina Härestrand om Facebook-opslaget, der egentlig kun var henvendt til sin egen omgangskreds.

Opslaget har sidenhen opnået stor opmærksomhed på Facebook. På blot to døgn er opslaget blevet delt over 41.000 gange, ligesom godt 9.000 Facebook-brugere har liket opslaget.

Karina Härestrand og hendes mand Poul Johansen havde dog ikke forventet, at opslaget ville blive delt så voldsomt. Ifølge Karina Härestrand kan det dog være tegn på, at der er et problem med stoffer blandt de unge.

»Der må simpelthen være et problem. Jeg synes faktisk, det er en rigtig tarvelig verden, vi sender vores teenagere ud i. Udover at der er rigtig meget vold, er det ikke nok bare at drikke en ordentlig skid på. Det er hårde stoffer, der er derude. Det, synes jeg, er skræmmende,« fortæller Karina Härestrand, der selv har set mange problemfyldte unge mennesker, når hun har gået rundt som natteravn i Haslev.

»Jeg blev enormt vred«

Karina Härestrand og Poul Johansen er udover 17-årige Casper forældre til tre drenge i aldersgruppen ni til 21 år, og de har ofte taget en åben snak med deres teenage-drenge om stoffer. Flere gange har de ældste af drengene også givet udtryk for, at de ikke tør give sig i kast med stofferne.

Det var derfor en enorm vrede, der ramte forældreparret, da de i weekenden var tæt på at miste deres næstældste søn, efter at han var blevet forgiftet.

»Jeg var hele følelsesregisteret igennem, for jeg havde også en enorm vrede. Min første tanke var, at dem, der havde gjort det, skulle prøve at få sine egne, dumme stoffer ned i halsen, men det ville jeg selvfølgelig aldrig gøre. Og så blev jeg rigtig ked af det, når nogen vil mine unger noget ondt, for hvad får de ud af det? Og så blev jeg bange for, hvad der kan ske næste gang, når jeg sender dem i byen,« fortæller Karina Härestrand, der er skadebehandler i et forsikringsselskab.

Poul Johansen, der er far til Casper, er også vred over hændelsen, der kunne have gjort sønnen hjerneskadet. Han påpeger desuden, at Casper er en meget målrettet dreng, der læser på den internationale linje på handelsskolen og drømmer om at blive erhvervsjurist.

»I første omgang er det jo forsvarsmekanismerne, der slår til, og i anden omgang begynder man at tænke rationalt. Og så bliver jeg jo vred bagefter igen, fordi jeg ser, hvor meget krudt, man bruger på at fjerne hash fra Christiania, og hvor mange mandetimer man bruger på fotovogne, så politiet kan sidde der og knalde bøder ud, mens vi har en ungdomsgeneration, der fylder sig med stoffer - enten af egen fri vilje eller ufrivilligt. Og så har politiet ikke ressourcer til at fjerne det. Det gør mig vred,« tilføjer Poul Johansen, der arbejder som servicetekniker.

Siden weekendens hændelse er Casper blevet udskrevet, og han har det godt efter omstændighederne.