»Jeg føler mig max presset. Jeg er så tæt på at give op.«

Hun er 29 år og har anoreksi. Hun vejer bare 40 kilo.

Jacqueline Obitsø Kristensens, der tidligere hed Karina Obitsø Kristensen, vægt er på ny i frit fald, og hun er ikke i tvivl om hvorfor: Holstebro Kommune har opsagt hendes behandling på bostedet Bakkely på Mors.

»Jeg er stadig helt chokeret. Jeg synes ikke, jeg har lavet andet end at kæmpe for min behandling. Og nu har de opsagt mig. Jeg ved ikke, hvor jeg skal være efter nytår,« siger Jacqueline Obitsø Kristensen.

Hun fortæller, at kommunen i stedet har tilbudt hende ophold på et bosted i Holstebro Kommune, men hun frygter, at de ikke har den samme erfaring og ekspertise til at håndtere hendes sygdom, sammenlignet med hendes nuværende bosted, som har speciale i behandling af anoreksi.

»Jeg var begyndt at gøre fremskridt her, og jeg kan ikke forstå, at jeg ikke bare kan få lov til at følge min behandling,« siger Jacqueline Obitsø Kristensen.

Forude er gået en længere periode, hvor hun har følt sig ekstra presset til at gøre fremskridt.

»Kommunen har presset på for, at det hele skal op til fornyet vurdering og godkendelse hver tredje måned i stedet for hvert år. Det betyder, at jeg er under et kæmpe pres hele tiden - samtidig med at jeg skal kæmpe med min sygdom. Men jeg magter det snart ikke mere. Jeg kan ikke tage det pres,« siger Jacqueline Obitsø Kristensen.

Hvordan er du presset?

»Jeg skal hele tiden gøre fremskridt. Det er kommunen, der stiller krav om, at jeg skal gøre fremskridt i behandlingen - ellers kan jeg ikke blive på Bakkely. Men mit hovede kan ikke følge med til det,« siger Jacqueline Obitsø Kristensen.

Hendes mor, Birthe Grynderup Kristensen, drager kommunen til ansvar. Over for Dagbladet beskylder hun kommunen for at være den direkte årsag til, at datteren nu har fået det værre.

Artiklen er oprindelig bragt hos Dagbladet Holstebro-Struer