Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er ikke mange dage siden, at en kronhjort skabte kaos i en T. Hansen butik i Hjørring, og nu er den gal igen i Jylland.

I løbet af tirsdag har der i den vestjyske by Holstebro udspillet sig et usædvanligt drama, da der ifølge Midt- og Vestjyllands Politi er blevet set flere krondyr eller dådyr løbe rundt inde i byens centrum.

Et af de store krondyr fandt ved middagstid vej til sygehuset i Holstebro, hvor der pludselig kunne høres et ordentligt brag. Dyret var løbet direkte ind i en rude ved siden af hovedindgangen. Det fortæller Merete Friis Jeppesen, der er presse- og kommunikationskonsulent i Hospitalsenheden Vest. Hun har været i kontakt med personalet på sygehuset.

»Dyret kom løbende ind på hospitalsområdet og bragede ind gennem en rude. Der var heldigvis ikke nogen bag ruden, men det løb videre ind i et pauserum, hvor der sad personale og spiste frokost. Her opholdt det sig i et kort øjeblik, og der opstod lidt tumult, fordi folk ikke forstod, hvad der skete,« siger Merete Friis Jeppesen til BT.

Herefter vendte krondyret om og sprang ud af vinduet igen, hvorefter det ifølge vidner fortsatte mod politistationen i Holstebro.

Randers Amtsavis har været i kontakt med en piccoline fra sygehuset, som fortæller, at en ansat kom lettere til skade ved mødet med dyret.

»Der er en af de ansatte, der er kommet til skade. Hun har fået et spark på låret og har været til tjek på skadestuen,« siger Gitte Bjerge ifølge Randers Amtsavis.

Ole Christensen, der er pårørende til en patient på sygehuset, oplevede scenerne, da han stod og røg en cigaret foran sygehuset. Han fortæller ifølge Randers Amtsavis, at 'den var helt vild med tungen ude af munden', og at det blødte fra det ene gevir.

Klokken 11:59 torsdag advarede Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter første gang om det vildfarne krondyr.

Nogle timer senere kunne politiet så berette om endnu et 'krondyr/dådyr', der havde forvildet sig ind i Holstebro.

Andre læser også