Hos Dyrenes Beskyttelse undrer det, at en journalist mandag morgen tilsyneladende slog en kanin ihjel i live radio.

Det har vakt stor debat på Facebook i løbet af mandagen, at man i radioprogrammet Radio 24syv Morgen! slog den ni uger gamle kanin Allan ihjel. De to radioværter Asger Juhl og Kristoffer Eriksen ønskede at skabe en debat om danskernes hykleriske forhold til dyrevelfærd.

Derfor ville de blandt andet undersøge, om det var værre at slå en kanin ihjel for at få aftensmad end at købe kød nede fra supermarkedet. Derfor blev kaninen Allan dræbt med cykelpumpe i live radio af den ene af de to journalister.

En handling som Dyrenes Beskyttelse finder unødvendig.

»Vi har ikke noget i mod, at man afliver dyr med henblik på at spise dem, men generelt synes vi ikke, at man skal slå dyr ihjel for underholdningens skyld. Og der her grænser jo til det underholdende,« siger Tina Engberg, kommunikationschef hos Dyrenes Beskyttelse.

»Men debatten her er egentlig meget interessant i forhold til snakken om forholdene for høns i dag og grise i sidste uge. Men at en amatør skal aflive en kanin er unødvendigt,« vurderer Tina Engberg, der dog stiller sig tvivlende over for om, kaninen rent faktisk måtte lade livet.

Hvis én af de to radioværter rent faktisk har slået kaninen ihjel, så virker det en smule uforsvarligt.

»Der er mulighed for at han rammer den forkert så den ikke dør eller bliver lammet, så den ligger i stor smerte. Derfor skal man helst have erfarne folk til at aflive dyr, så man sikrer sig, at de afbløder og dermed er døde,« forklarer kommunikationschefen.

Radio 24Syv har dog på deres Facebook forsikret om at aflivningen af Allan forløb helt efter bogen. Der skulle desuden have været en dyrepasser fra Aalborg Zoo tilstede, der havde vejledte radioværterne i, hvordan det skulle gøres.

Se her et billede af Allan.

BT forsøger arbejder på at få en kommentar fra Radio 24syv Morgen!

Hør et udpluk af radioprogrammet her.