Amstaff-ejer smilede mens hans hund gik amok i blodrus

Lykken var stor, da Hanne Kortegaard og hendes familie for tre en halv måned siden købte en hundehvalp. I lørdags endte lufteturen i et blodigt mareridt, da Vaks blev bidt og dræbt af en kamphund.

Det var familiens første hund. En fem en halv måned gammel blanding mellem en ruhåret gravhund og en dansksvensk gårdhund,

- Vaks var en lille, forsigtig én, der logrede med halen, mindes Hanne Kortegaard.

Men i lørdags endte familiens gåtur i et frygteligt mareridt. I Blågårdsgade på Nørrebro i København mødte familien en anden hundeejer.

- Han spurgte, om hans hund måtte hilse på vores. De når lige at stikke snuderne sammen, og så bider den anden hund sig fast i hovedet på Vaks. Min mand må rive hunden fri, og jeg ser, at der ryger en stump af. Vaks satte sig ned og begyndte at hyle, mens blodet fossede ud af munden på den. Jeg tager den op, og der er blod på mine hænder på min jakke og ud over et stort område på gaden. Da jeg kiggede over på ejeren, stod han og smilede. Min datter var helt bleg og rystede over det hele. Min lille dreng var i chok. Det var forfærdeligt, fortæller Hanne Kortegaard

Ejer købte øl

Hanne Kortegaard og hendes mand råbte ad kamphundens ejer. Han viste sig at være beruset, og mens de ventede på politiet, gik han ind i en kiosk og købte flere øl, som han drak, mens politiet afhørte ham.

- Bagefter fik han bare lov at gå videre med sin hund. Politiet sagde, at de ikke kunne tage den med, fortæller Hanne Kortegaard.

Hos dyrelægen viste det sig, at Vaks havde brækket overkæben, fået tre flænger i hovedet og en kæmpe flænge i ganen. Kamphundens hjørnetand var gået gennem ganen op til snuden. Vaks kunne ikke reddes uden varige mén, og derfor valgte familien at lade den aflive.

Blev aflivet

Politiet har siden fortalt, at kamphunden – der var af den ulovlige race amstaff – er blevet afhentet af Falck og aflivet.

Men Hanne Kortegaard frygter, at ejeren nu går ud og køber sig en ny hund.

- Der burde være en lov om, at man skal have et hundekørekort, der forhindrer, at sådan en mand nogensinde kan eje en hund igen, siger hun og tilføjer:

- Nogen vil måske mene, at vi burde vide, at sådan en hund kan gå til angreb, men vi er ikke fordomsfulde. Vi havde fuld tillid til, at manden havde styr på sin hund, da han selv tog kontakt til os.

Hanne Kortegaard, hendes mand og to børn har haft samtaler med en krisepsykolog fra Offerrådgivningen som hjælp til at bearbejde den chokerende oplevelse.