Har du købt kammuslinger i Brugsen og Kvickly, kan du reelt have betalt for vand.

Kæderne har netop trukket halvandet ton poser med ’Coop Rå kammuslinger’ tilbage fra butikkerne, efter en laboratorietestet har afsløret, at de ulovligt har været tilsat fosfat, uden at det stod på pakken. Fosfat bliver tilsat, fordi muslinger kan suge vand svarende til 20 pct. af deres vægt til sig.

Enmandsvirksomheden Sigma Seafood i Esbjerg, der har leveret muslingerne til Brugsen og Kvickly, er ked af sagen - muslingerne havde man fået fra USA, oplyser ejer Jan Lund Øhlenschlæger til BT.

- Jeg havde en klar aftale med leverandøren om, at de ikke måtte tilsætte fosfat. Og det har de altså gjort alligevel. Man lægger kammuslingerne i et vandbad med fosfat - hvor det så suger væske til sig over natten. Det er hverken ulovligt eller sundhedsskadeligt, men det skal stå på pakken, siger Jan Lund Øhlenschlæger, der nu har opsagt sin amerikanske muslingeleverandør.

Pengene retur


Coop Danmark oplyser, at kunder, som har købt kammuslinger med holdbarhedsdato fra januar til maj 2013, kan komme ned i butikken.

- Så får de selvfølgelig pengene igen, siger pressechef Jens Juul Nielsen.

Det var en test bestilt af Søndagsavisen hos Fødevarestyrelsen, der afslørede de pumpede muslinger. BT har i år skrevet om rødspætter og laks, der er pumpet med vand. Den nye sag får Fødevarestyrelsen til at varsle et besøg hos Esbjerg-virksomheden.

- Vi skal nu finde ud af, om han har handlet i god tro - det ender ikke nødvendigvis i en bøde, siger Bente Jarling, Fødevarestyrelsen.