Efter halvandet års kræftsygdom sov Caroline Flemings far, lensbaron Niels Iuel-Brockdorff, ind forrige fredag. Han begraves i dag fra familiens private kirke på Valdemars Slot.

​Derfor er det naturligvis en sorgens dag på Tåsinge, når tv-baronessen Caroline Fleming og resten af familien, venner og bekendte, i dag klokken 13 tager afsked med Valdemars Slots mangeårige ejer, lensbaron Niels Iuel-Brockdorff.

Han døde fredag i sidste uge på et privathospital i Slesvig i Tyskland, hvor han flere gange var blevet behandlet for den kræftsygdom, der altså i sidste ende kostede ham livet i en alder af 78 år. Han døde fredfyldt, omgivet af sin yngste datter Louise, sin hustru Molise og hendes børn.

Trods den alvorlige sygdom så havde Molise Iuel-Brockdorff ikke forventet, at hun ville blive enke så hurtigt. Det fortalte hun i et interview med BT i går.

»Jeg troede selvfølgelig, at jeg kunne få ham hjem igen, da jeg kørte ham til Tyskland, men det kunne jeg ikke. Det gik bare stærkt ned ad bakke,« fortalte Molise Iuel-Brockdorf til BT.Molise Iuel-Brockdorff, der selv kommer fra den kendte grevefamilie Ahlefeldt-Laurvig, fortalte dog, at det havde været et opslidende sygdomsforløb.

»Det var et meget, meget langt forløb. Man kan ikke engang sige, at det var kræften, han døde af. Den var jo så fint behandlet. Det var udmattelse. En krop, der har gået igennem så mange store operationer,« sagde Molise Iuel-Brockdorf.
​​
Døbt og begravet samme sted

At begravelsen finder sted i Valdemars Slots Kirke er ingen tilfældighed. Niels Iuel-Brockdorff er den 10. i rækken af efterkommere efter den legendariske danske søhelt Niels Juel, der købte Valdemars Slot i 1677. Slottet har været i familiens eje siden.

Niels Iuel-Brockdorff overtog selv slottet i 1971. Han er også døbt i Valdemars Slots Kirke, ligesom Caroline Fleming og hendes lillesøster Louise begge er døbt og viet i kirken.Caroline Fleming har ikke ønsket at kommentere sin fars død.

»Hun udtaler sig ikke i forbindelse med sin fars død. Hun sørger, og det vil hun gerne have lov til at gøre i fred,« oplyste Caroline Flemings manager, Jesper Thomsen, til BT i går.

Flere royale og adelige gæster forventes at deltage i begravelsen af den afdøde kammerherre, der var en nær ven af kongehuset.