Der har længe været talt og skrevet om det arkitektoniske mesterværk af et tårn, som vil kunne lokke 100.000 turister til skovene ved Gisselfeld Kloster i Haslev. Og nu skulle det være sikkert og vist - udkigstårnet bliver til noget.

Financieringen er nemlig endelig på plads, således at man kan forvente tårnet færdigbygget i oktober eller november, skriver Politiken.

Det er virksomheden Camp Adventure, der har bestilt byggeriet, som kommer til at bestå af et 45 meter højt arkitekttegnet udsigtstårn, hvor besøgende kan gå til toppen via en indvendig rampe og se trætoppene ovenfra.

Vis mere

Foruden tårnet, der vil knejse hele 130 meter over havets overflade, bliver der også opført en 600 meter lang træpromenade, der snor sig i op til 25 meters højde over jorden, så skovbunden får lov at stå uspoleret. Og langs den svævende gangbro bliver der også anlagt pauseområde, så turisterne kan hvile benene og i ro og mag opleve uberørt skov og forskellige danske træsorter.

Vis mere

Forretningsudvikler Kasper Larsen har tidlige oplyst til BT, at man håber og forventer at lokke mere end 100.000 besøgende til stedet, der i forvejen byder på ti trætopbaner, idet lignende koncepter i Tyskland, Østrig og Tjekkiet har 250.000 til 300.000 årlige besøgende, fortæller han.

Vis mere

Projektet er tegnet af arkitekt Tue Foged og tegnestuen Effekt, og konceptet har allerede vundet det tyske designråds 'Iconic World'-pris sidste år, ligesom tegnebrætsideen alene har kastet stor international omtale af sig. Blandet andet har rejseguiden Lonley Planet skrevet om tårnet. Det samme har Time Magazine, skriver Politiken.

Foruden finansieringen er det nu også kommet på plads, at det er entreprenørvirksomheden LEVI, som skal stå for byggeriet.

Vis mere

Vis mere