Danmarkshistoriens næststørste lottogevinst blev fredag aften vundet af en mand i Hjørring Kommune. Vinderkuponen blev købt hos Spar-købmanden Christian Stephansen i Skallerup Seaside.

148 mio. kr. Så svimlende mange millioner vandt en heldig nordjyde fredag aften, da han løb med førstepræmien i Eurojackpot.

Helt præcist lyder gevinsten på 148.183.435 danske kroner, og det er den anden største lottogevinst, der nogensinde er udbetalt i Danmark. Vinderen er en mand bosiddende i Hjørring Kommune, men han ønsker derudover at være anonym, oplyser Danske Spil til BT.

»Vinderen har meldt sig. Vedkommende var overvældet og glad,« sagde pressetalskvinde Camilla Cornelius fra Danske Spil til BT lørdag formiddag.

Vinderkuponen er købt hos Spar-butikken i feriecentret Skallerup Seaside, og her er købmand Christian Stephansen i højt humør over nyheden, da BT besøger ham dagen derpå.

Største gevinst

»Det er den suverænt største gevinst, der nogensinde er vundet her i butikken. I 2005 havde vi en kunde, der vandt 8 mio. kr. på Jokeren, men der er jo et stykke op til 148 mio. kr. Men det kan da godt være, at vi skal til at reklamere lidt med vores held,« siger Christian Stephansen med et grin.

Danske Spil var lørdag formiddag hos Spar-butikken i Skallerup Seaside i anledning af den store gevinst, og butikken har nu fået en kopi af vinderkuponen udstillet i en montre i butikken.
Danske Spil var lørdag formiddag hos Spar-butikken i Skallerup Seaside i anledning af den store gevinst, og butikken har nu fået en kopi af vinderkuponen udstillet i en montre i butikken. Foto: jves
Vis mere

Allerede fredag aften, da det stod klart, at vinderkuponen var købt i hans butik, begyndte beskederne at vælte ind hos Spar-købmanden. Men han kender altså ikke vinderen, bedyrer han.

»Vinderen har ikke været her for at præmiesøge kuponen,« siger Christian Stephansen, der glæder sig over, at det er en lokal nordjyde, der løb med den store gevinst.

Danske Spil var lørdag formiddag i butikken for at gøre opmærksom på den store gevinst, bl.a. med en montre med en kopi af den vindende kupon. Og den får lov til at stå i butikken nogle uger endnu.

»Vi plejer at kunne mærke en stigning i lotto-spil, når der er vundet her i butikken, så mon ikke også vi oplever det igen,« siger Christian Stephansen.