Johan Olsen på scenen som forsanger i Magtens Korridorer.
Johan Olsen på scenen som forsanger i Magtens Korridorer. Foto: Torben Christensen

Forsangeren i rockbandet Magtens Korridorer, Johan Olsen, er blandt de mere end 500 ansatte, som Københavns Universitet tirsdag valgte at smide på porten som led i en gigantisk fyringsrunde.

Det skriver Jyllands-Posten.

Den 45-årige sanger har de seneste ti år kombineret musikerlivet på landevejene med en akademisk karriere som forsker på Det Biologiske Institut ved Københavns Universitet.

»Det er jo mit andet hjem, så det er en sær følelse. Det føles, som om man er blevet vraget,« siger Johan Olsen til avisen og retter kritik mod den sparerunde, der har medført mange fyringer.

Johan fra Magtens Korridorer del 2 thumb

I alt kommer 532 undervisere, forskere og ansatte i service og administrativt arbejde på Københavns Universitet til at miste deres arbejde. Det svarer til syv procent af medarbejderne på universitetet. I alt bliver 209 personer fyret på gråt papir, mens 323 stillinger enten bliver nedlagt eller opsagt via frivillige fratrædelser. Det sker på baggrund af Finansloven for 2016.

Johan Olsen har ganske utraditionelt formået at virke i to helt forskellige verdener i løbet af sin karriere. Han har både haft 'kontor' på landets store rockscener og på Københavns Universitet hvorfra han har en ph.d. i proteinkrystallografi.

Johan fra Magtens Korridorer thumb

Over for Jyllands-Posten kalder Johan Olsen jobbet på Københavns Universitet en livsstil. Han kritiserer ikke ledelsen, men han lægger ikke skjul på, at han ikke forstår, hvorfor han har fået en fyreseddel. Han mener, at han har fungeret som ansigt udadtil for Københavns Universitet.

Johan Olsen tilføjer, at han mener, at fyringen er en fejlvurdering, der ikke harmonerer med hans kompetencer og liste af publikationer.

Johan fra Magtens Korridorer del 2 thumb

Rocksangeren giver dog ikke op, forklarer han Jyllands-Posten. Han vil kæmpe, alt hvad han har lært for at blive, fordi han med egne ord 'elsker sit job'. Samtidig vil han søge om eksterne midler, så han kan fortsætte med at forske på fuldtidsbasis.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.