Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Natten til søndag udspiller der sig et drama ved Orange Scene på Roskilde Festival. Under afslutningskoncerten med britiske ’Gorillaz’ er en musiker faldet af scenen.

Der er tale om musikeren Del the Funky Homosapien, som kom ind under det sidste nummer - kæmpehittet 'Clint Eastwood'. Få sekunder inde i nummeret, kom Del the Funky Homosapien gående ind over scenen, syngende sangens tekst. Og så vandrede han nærmest lige ud over scenekanten.

Gorillaz-frontmanden Damon Albarn gik hurtig hen og kiggede ud over scenen og stoppede helt op, mens musikken kørte videre i baggrunden. Kort efter valgte han at stoppe koncerten helt.

I toppen af artiklen kan du se og høre Damon Albarn forklare, at Gorillaz stopper koncerten efter ulykken.

Hurtigt kom stewards hastende til stedet og ned til Del the Funky Homosapien, og efter lidt tid konkluderede Damon Albarn, at Del the Funky Homosapien så ud til at være 'okay', men at de alligevel ville stoppe koncerten, som var nået til sidste nummer under den sidste koncert på Orange Scene på årets Roskilde Festival.

»Det er mærkeligt det her«

Flere personer har fanget det dramatiske øjeblik på video og delt det på Twitter. Her kan man se, hvordan Del the Funky Homosapien går ud over scenen.

»Det er lidt mærkeligt det her (stedet hvor Del faldt ned, red.). Del sidder dernede. Det er en mærkelig måde at slutte en smuk aften på. Men han klarer den. Vi stopper nu. Tak for en smuk aften,« sagde Damon Albarn fra scenen til jubel fra publikum, da han konstaterede, at Del the Funky Homosapien så ud til at være okay.

Sekunderne efter faldulykken på Orange Scene. Her kigger Damon Albarn efter bandmedlemmet, der pludselig faldt ned fra scenen.
Sekunderne efter faldulykken på Orange Scene. Her kigger Damon Albarn efter bandmedlemmet, der pludselig faldt ned fra scenen. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

På forskellige videoer fra koncerten kan man se Del the Funky Homosapien komme gående ind i på scenen i rask tempo. Han er i fuld gang med at synge, da han når scenekanten, som han ikke er opmærksom på, og så falder han ned de adskillige meter ned fra Orange Scenes kant på det betonunderlag, som understøtter Roskilde Festivals største scene.

Til Ritzau oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, at de er orienteret om ulykken:

»Jeg kan bekræfte, at en person er faldet ud over scenekanten på Orange Scene, hvor der er et godt stykke ned. Han er på vej på hospitalet, og mere kan jeg ikke sige,« fortæller vagtchef Thomas Jørgensen.

B.T. arbejder på at få en kommentar og status fra Roskilde Festival.

Damon Albarn på Orange Scene inden faldulykken.
Damon Albarn på Orange Scene inden faldulykken. Foto: Torben Christensen
Vis mere

Engelske Gorillaz med Damon Albarn på Orange scene lørdag den 7. Juli 2018.
Engelske Gorillaz med Damon Albarn på Orange scene lørdag den 7. Juli 2018. Foto: Torben Christensen
Vis mere

Andre læser også