Det danske kabinepersonale i SAS har accepteret det udspil, som ledelsen i det skrantende flyselskab har lagt på bordet. Det oplyser næstformand i kabinepersonalets fagforening CAU, Jean Pierre Schomburg, til flere medier søndag formiddag.

- Vi har imødekommet de krav, som SAS-ledelsen har stillet til os. Vi er kommet med en løsning til løn, arbejdstid og øget fleksibilitet. Vi afventer nu SAS-ledelsens svar til os, siger næstformanden til DR Nyheder.

- Der er mange følelser i det her, men jeg er den fødte optimist. SAS er en god arbejdsplads, og vi skal også arbejde for SAS mandag, siger han.

Ledelsen i SAS har endnu ikke udtalt sig om udspillet fra kabinepersonalet. I en pressemeddelelse fra SAS tidligere søndag lød det blot, at forhandlingerne fortsætter.

- Der har været ført intensive forhandlinger gennem nogle døgn. Desværre er der ikke indgået aftale med nogen foreninger endnu. Forhandlingerne fortsætter, og som tidligere meddelt skal der findes en løsning, inden bestyrelsen mødes senere på dagen i dag søndag, skrev SAS i meddelelsen.

Nyheden om kabinepersonalets accept kommer i kølvandet på en udmelding om, at SAS-ledelsen har afvist et udspil fra piloterne, som man også forhandler med.

Ifølge TV 2 Finans afviste SAS-toppen søndag morgen det tilbud, som piloterne havde lagt frem. Det svenske nyhedsbureau TT skrev ellers tidligere, at tilbuddet fra piloterne ifølge en talsmand imødekom de sparekrav, som ledelsen er på jagt efter.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.