Kaare Holler Jessen og Ying Chaisiri Jessen.
Kaare Holler Jessen og Ying Chaisiri Jessen.

For nogen betyder vinterferie en skiferie eller en tur mod varmere himmelstrøg. For andre betyder den en påmindelse om, at de ikke har råd til at holde ferie med deres børn. Det vil ægteparret Kaare Holler Jessen og Ying Chaisiri Jessen nu lave om på.

De to har besluttet at forære ti enlige forsørgere fra københavnsområdet på kontanthjælp og deres børn en vinterferie på Motel Højer i Sønderjylland, som de for nylig overtog ejerskabet af.

»Der ligger et kæmpe pres på de her mennesker, der har det svært. Ikke nok med, at de kan have det hårdt i deres liv i forvejen, så bliver de også presset økonomisk, så de aldrig får chancen for at komme ovenpå igen. Derfor vil vi gerne give dem muligheden for at komme lidt væk fra det hele,« siger Kaare Holler Jessen til bt.dk.

Før nytår omtalte han første gang projektet på Facebook. Siden er det gået stærkt. Det seneste opslag om ferietilbuddet er blevet delt mere end 2.300 gange, og mange fra byen har meldt sig som frivillige eller har doneret penge, så de ti familier ikke skal betale for noget opholdet.

19POLmistertopskat2-155631.jpg

Flere end 100 enlige forsørgere har også allerede henvendt sig til Kaare Holler Jessen for at høre, om de kan få en af pladserne.

»Det er hårdt at læse. Der er så mange af dem, der fortæller, at de aldrig har prøvet at være på ferie før. Deres børn har aldrig prøvet at være på ferie. Og det.. Nu bliver bliver jeg helt ked af det, bare når jeg snakker om det, for jeg synes, det er slemt, at det er blevet sådan. De burde have mulighed for at få sådan et afbræk,« siger Kaare Holler Jessen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Motel Højer.

'Ikke nu igen'

Hele ideen bag ferietilbuddet blev til, da han før nytår sad i sin bil på vej til Ringkøbing. I radioen kunne han høre nogen tale om kontanthjælpsmodtagere, som igen blev trykket - særligt de enlige forsørgere.

»Der tænkte jeg: 'Ikke nu igen',« siger han.

Selvom Kaare Holler Jessen og Ying Chaisiri Jessen havde brugt alle deres penge på at købe motellet, besluttede de sig alligevel for at gøre noget for at hjælpe.

Snydt for jobbonus - 1

Og heldigvis var beboerne i Højer også friske på at hjælpe med at donere penge til aktiviter, forplejning og den bus, der skal køre familierne tur/retur fra København.

»Jeg har selv i mine yngre år været på bistandshjælp og været inde i det der klientsystem, og jeg ved, hvor svært det er at komme ud af, når man først er der. Så jeg tror, det her kan være med til at gøre en forskel,« siger Kaare Holler Jessen og fortsætter:

»Måske kan det også være med til at bygge noget netværk op for dem, der kommer herover og møder folk fra vores by.«

Artiklen fortsætter under billedet.

Motel Højer.

Svært at vælge nogen ud

Op mod 200 henvendelser har ægteparret indtil videre fået fra folk, der gerne vil på vinterferie på deres motel.

At folk har været interesserede, er de glade for. Men det er også en svær glæde.

»Jeg er både glad, men også ked af det. For jeg har jo ikke plads til dem alle sammen. Hvor meget jeg end ville ønske det,« siger Kaare Holler Jessen.

Han havde egentlig rettet henvendelse til en kommunikationsmedarbejder hos Københavns Kommune for at høre, om hun ikke kunne kontakte kommunens sagsbehandlere, så de ikke hjælpe med at finde frem til dem, der havde mest brug for tilbuddet og ville blive gladest for det.

Men han hørte aldrig tilbage fra dem.

»Så måtte jeg selv i gang med at vælge blandt dem, der havde skrevet. Og det er svært,« siger han.

Indtil videre er der fundet ni ud af de ti familier. Ansøgningsfristen sluttede klokken 20 søndag aften, så nu skal den sidste findes. Ægteparret lægger blandt andet vægt på, at der blandt familierne gerne skal være børn, der er jævnaldrene, så de kan have noget socialt sammen. Måske endda blive venner bagefter.

h

Stor næstekærlighed

Den positive respons, Kaare Holler Jessen og hustruen har fået for deres initiativ, er de begge glade for. Men særligt er de glade for at se, hvordan folk har tænkt på personer, der kunne have brug for et ferietilbud.

»Det er faktisk det, der gør mig gladest. At folk på den måde tænker på dem, der virkelig kunne have brug for sådan et ophold. Det gør mig så glad, at de tænker på deres nærmeste på den måde. Det er stort,« siger Kaare Holler Jessen.

Derudover har folk indtil videre doneret mere end 20.000 kroner til den indsamling, han og hustruen startede for at samle penge ind til projektet. Andre har meldt sig til at hjælpe med aktiviteter. Hjælpe med bondegårdsbesøg, give en ridetur på en hest, en tur til Rømø. Restauranter har tilbudt aftensmad og frokoster.

»Jeg bliver så glad for det sammenhold. Folk har rent faktisk lyst til at give noget og gøre noget,« siger Kaare Holler Jessen.

Enlige forældre mister boligstøtte - 1

Han havde regnet med, at mange ville henvende sig om ferietilbuddet. Det var også derfor, han begrænsede tilbuddet til at gælde enlige forsøgere med et eller to børn fra københavnsområdet.

Både så folk med børn, der aldrig har været på landet eller besøgt en bondegård, kan prøve det, men også for at gøre lidt reklame for den lille by Højer.

Allerede nu har ægteparret også besluttet sig for, at de vil gøre det hele igen.

»Min drøm er, at motellet kommer til at gå så godt, så vi kunne gøre noget lignende flere gange om året,« siger Kaare Holler Jessen.

Har du lyst til at donere til aktiviteter eller andet under vinterferieopholdet på motellet, kan det gøres over MobilePay til 5040 3060.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.