Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Her til aften er Vestjylland ramt af et jordskælv. Jordskælvet måler 4,4 på Richterskalaen og er dermed det største siden december 2008, hvor det østlige Danmark kunne mærke et jordskælv.

Vestjylland er her til aften blevet ramt af et jordskælv, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til bt.dk. Det skete kl. 22.08.

Endnu er der ingen oplysninger om, der har været skader på bygninger eller personer.

- Men jeg kan sige, at vi her den sidste halve time er blevet kimet ned af folk i Jylland om kraftige rystelser. Jordskælv er faktisk så sjældne i Danmark, at vi slet ikke har et døgnbemandet kontor, der holder styr på dem, siger vagtchefen hos Danmarks Meterologiske Institut til bt.dk.

Han må henvise til US Geological Survey Hazards Programe, der holder styr på jordskælv i hele verden. Jordskælvets epicenter var i Nordsøen på 10 kilometers dybde, 142 kilometer vest for Ålborg, 67 kilometer vest for Thisted og 42 kilometer nordvest for Thyborøn.

Det skete ifølge hjemmesiden Centre Sismologique Euro-Méditerranéen European-Mediterranean Seismological Centre præcis klokken 22.08.56

- Jeg hørte det selv, da jeg sad hjemme i stuen inden jeg skulle møde på vagt kl. 23, taget knagede og det bragede, fortæller vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi Lars Even.

Han fortæller, at politiet har fået 60-70 opringninger, men de værste skader er en revnet mur og muligvis et fjernsyn, der er faldet på gulvet i Ringkøbing.

Danmark blev sidst ramt af et større og mærkbart jordskælv den 16. december 2008. Det jordskælv havde en styrke på 4.7 på Richterskalaen, Dets epicenter lå 40 km øst for Malmø i en dybde på 10 km og det ramte klokken 06.20 lokal tid.


Andre læser også