Lyt til artiklen

Lånte fjer: Justitsminister Morten Bødskovs spindoktor, Peter Goll, kaldte sig ’uddannet fra statskundskab’

En af regeringens absolutte toprådgivere bliver nu anklaget for at have foregivet, at han har en uddannelse, som han aldrig har færdiggjort.

Peter Goll, der er særlig rådgiver for justitsminister Morten Bødskov (S), har således både i flere bøger og i forbindelse med sit tidligere job som dansk leder af PR-firmaet Geelmuyden.Kiese skrevet, at han er ’uddannet fra statskundskab på Københavns Universitet’.

Han forlod dog studiet efter 2 1/2 år og er altså ikke engang bachelor. Og så må han ikke skrive sådan, siger leder af Institut for Statskundskab, professor Lars Bo Kaspersen.

- Han kan sige, at han har studeret på statskundskab - ikke at han er uddannet fra statskundskab. Det ville kræve, at man havde afsluttet uddannelsen. Og det har han jo netop ikke, siger institutleder Lars Bo Kaspersen fra statskundskab på Københavns Universitet.

I en mail til B.T. bekræfter Københavns Universitet, at Peter Goll ikke har en uddannelse fra universitetet.

- Det kan oplyses, at Peter Goll ikke har opnået nogen grad fra Københavns Universitet, skriver chefkonsulent Dorrit Wivel.

Sagen kommer frem efter, at B.T. i sidste uge kunne afsløre, at Michael Kristiansen, den tidligere særlige rådgiver for statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), som i dag er tv-vært på TV2-News, på det cv, som han afleverede i Statsministeriet, havde skrevet, at han er uddannet cand.phil. i filmvidenskab. Den uddannelse har han aldrig haft.

Tager kritik til efterretning

I en skriftlig kommentar tager justitsministerens spindoktor Peter Goll kritikken til efterretning.

- Jeg er altid meget åben om, at jeg ikke har afsluttet min uddannelse. Jeg har heller aldrig sagt eller skrevet, at jeg er kandidat eller færdiguddannet. Jeg mener derfor ikke, der er noget som helst at komme efter i den her sag. Men jeg vil da tage til efterretning, at Københavns Universitet har den holdning, at man skal formulere sig anderledes, og det vil jeg rette mig efter fremover, skriver Peter Goll. Han har i øvrigt tidligere været pressechef i SF.

Venstre kalder sådanne sager direkte pinlige - hvad enten det foregår på den ene eller anden fløj.

- Man skal ikke pynte sig med lånte fjer, og det er det her jo. Men der er åbenbart flere, end man går og tror, der udgiver sig for at have uddannelser, som de ikke har, siger erhvervsordfører Kim Andersen.

lfo@bt.dk