Han er en vaskeægte sensation. Ti millioner bøger han han solgt verden over. Historien om Afdeling Q er oversat til intet mindre en 35 forskellige sprog. Den 6. december udkom seneste skud på sammen, 'Marco Effekten'. Den sjette i rækken. Men bestemt ikke den sidste. Jussi Adler-Olsen lover, at der kommer mindst fire mere.

Og at Danmarks ubetinget største superstjerne indenfor forfatterverden rider på en nærmest ufattelig bølge af succes, er der ingen tvivl om. Det er nemlig ikke bare bøger, der sælger. Snart kommer også den første film baseret på Adler-Olsens bøger. På dansk. Men Carl Mørcks ”far” drømmer om mere. Hollywood har nemlig fået øje på danskeren med de åbenlyst gode fortællerevner.

- Både FOX og Universal har vist interesse, fortalte succesforfatteren, da han lørdag aften gæstede TV2’s store årskavalkade, der blev optaget i Operaen.

Men trods interessen fra de to gigantiske amerikanske selskaber, er der alligevel noget, der nager ham.

- Vi mangler stadig Warner Brothers. Det er skide irriterende, griner han.

Se billederne: Sådan kommer 'Kvinden i Buret' til at se ud

- Den er blevet, akkurat som jeg ønskede. Mavefornemmelsen er god, og jeg er glad, fortæller Jussi Adler-Olsen om sin nye bog.

Den første bog, der bliver skrevet om til et filmmanuskript, er "Kvinden i buret". Men faktisk er der allerede i alt fire film på tegnebrættet. De har Nikolaj Lie Kaas i den bærende rolle som politimanden Carl Mørck. Og selvom Adler-Olsen glæder sig til at se resultatet, så er det faktum, at bogens univers snart at er finde på det store lærred, også noget det er lidt skræmmende.

- Alle vi læsere – jeg er jo selv én af dem – en million i Danmark, vi har hver vores billede af hvordan, det universet ser ud. Det kan jo ikke være sådan, det kommer til at se ud. Så spørgsmålet er, hvor langt væk , det er fra det, man forstiller sig? Bliver det okay? Det er jo et lotteri, og vi må vente at se. Det synes jeg er ret spændende. Jeg kan ikke gøre andet, end at lade det ske, for jeg har ingen indflydelse.

Du siger det selv tidligere: Én million danskere læser og taler om karakterer, du har skabt oppe i dit hoved. Hvordan er det?

- Det er da sindssygt rørende, at jeg har skabt noget, det er folkekært, for det tror jeg næsten, at det er. Det er helt vildt fantastisk, det har jeg det rigtig godt med, siger han.

Skulle det ende med, at det går op i en højere enhed, og det adlerske romanunivers bliver til en Hollywood-film, så har han allerede en klar favorit til en amerikanske udgave af Carl Mørck.

- George Clooney ville gøre det rigtig godt, tror jeg, siger han med et grin, der afslører, at selvtilliden og de store drømme intet fejler. Men hvorfor skulle de egentlig også det. Ti millioner bøger, siger vel alt.

Har historierne klar i hovedet

For Jussi Adler-Olsen har de seneste år været nærmest surrealistiske. Han er blevet revet rundt fra det ene land til det andet. Fra interview til interview. Og de udenlandske journalister vil vide alt. De synes vi er så eksotiske.

- Jeg fortæller nogle gange nogle små løgnehistorier. For eksempel har jeg fortalt, at vi, da jeg var dreng, altid fik læst historier højt foran pejsen. Sådan var det, for vi havde ikke ret meget. Vi havde ikke engang et køleskab, siger han og slår en hjertelig latter op.

Hvis man holder af de seks foregående bøger, kan man godt glæde sig, Der er flere, hvor de kommer fra, lover forfatteren.

- Der kommer flere. Jeg har jo stadig Carl, Assad og Rosas historier inde i hovedet, siger han og afslører, at han selv forventer, at serien når op på ti bind, inden har har været hele vejen rundt i alle krogene af Afdeling Q.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.