Foto: Martin Sylvest

Trusler, hærværk og en ond stemning har været en del af hverdagen for bestyrelsesmedlemmerne i Egedalsvænge, Kokkedal, efter at et muslimsk flertal i bestyrelsen stemte nej til at bruge 7.000 kr. på et juletræ - tre dage efter at have brugt 60.000 kr. på en muslimsk eid-fest.

Det var en rystet forsamling af bestyrelsesmedlemmer, som onsdag aften satte sig til bords med formanden og direktøren for boligselskabet 3B ’for at få snakket forløbet igennem og få renset luften i bestyrelsen’. Efter to ugers intenst mediefokus og en stormfuld politisk debat er sagen for alvor begyndt at få konsekvenser for de involverede.

- Der er ingen tvivl om, at bestyrelsesmedlemmerne har følt sig presset på grund af det massive fokus. og der er heller ingen tvivl om, at man har været rystet over de trusler, man har gået og givet hinanden ude i området. Karin, der er bestyrelsesformand, har også fået sten igennem vinduet. Det har været ubehageligt for de mennesker, der har været en del af det, og som har fået en række henvendelser, der ikke er sjove at få, fortæller Bent Frederiksen, direktør for 3B, til BT.

Den ophedede stemning i området har fået 3B til at gå i dialog med Nordsjællands Politi, der løbende har vurderet bestyrelsesmedlemmernes sikkerhed. Dialogen har blandt andet udmøntet sig i, at politiet mødte op foran ejendomskontoret onsdag aften, da 3B-lederne og afdelingsbestyrelsen var samlet.

Holder lav profil

Mødet resulterede ikke i nogen konklusion på juletræssagen, men bestyrelsen blev enige om at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling den 28. november. Her vil både juletræsdebat og bestyrelsesvalg være på dagsordenen.

- Nu holder vi lav profil de næste 14 dage, og så afholdes der en ekstraordinær generalforsamling. Man har indkaldt til mødet, fordi nogle af medlemmerne vil prøve deres mandat af, men det handler også om, at man føler, at der er brug for en ny bestyrelse. Baggrunden er selvfølgelig også, at en række beboere har udtrykt mistillid via en underskriftindsamling, siger Bent Frederiksen og tilføjer:

- Min vurdering er nu, at man finder ud af at få sat det her juletræ op. Men beslutningen skal tages på demokratisk vis, ligesom alt andet i denne proces i øvrigt er blevet.

Fakta i julæetræssagen

Et smalt muslimsk flertal i Egedalsvænges afdelingsbestyrelse stemmer nej til at bruge 7.000 kroner på et juletræ - tre dage forinden har bestyrelsen brugt 60.000 kroner på en storstilet eid-fest.

Beslutningen medfører politisk storm og intenst mediefokus. Tre ministre blandes ind i sagen.

Bestyrelsen nægter at bøje sig for presset og vil nu holde nyt valg til bestyrelsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.