På 15 år er Joe & The Juice-stifteren Kaspar Basse gået fra at være iværksætter til at have en formue på flere hundrede millioner. Nyt regnskab afslører, at han endnu engang er blevet forgyldt.

Hans far var den nu afdøde Magasin-direktør Jørgen Basse, og hans mor Anne-Lise Basse var topsælger i IBM og kendt som en af Danmarks førende erhvervskvinder.

At æblet ikke falder langt fra stammen, kan man roligt konstatere i Kaspar Basses tilfælde.

Den 46-årige Joe & The Juice-stifter har nemlig i den grad vist sit talent for forretninger. På kun 15 år er han blevet stenrig på sit juice-imperium.

Det viser det seneste regnskaber for Kaspar Basses personlige holdingselskab ’KAB aps’, der netop er blevet offentliggjort fredag.

I regnskabet kan man se, at stifteren af den kendte juice-kæde nu er blevet så rig, at egenkapitalen i hans selskab er på hele 388 millioner kroner.

Pengene kommer blandt andet fra salget af andele af Joe & The Juice til udenlandske kapitalfonde. I 2013 solgte han en del af sit livsværk til Valedo Partners. Det førte til, at hans personlige selskab dengang kunne notere et overskud på næsten 100 millioner kroner ifølge finans.dk.

I efteråret solgte den driftige forretningsmand atter engang en bid af livsværket, da den amerikanske kapitalfond, General Atlantic, købte en del af Joe & The Juice. Og det kan atter engang ses på regnskabet i Kaspar Basses personlige selskab, der i 2016 kunne fremvise et overskud på hele 288 millioner kroner.

Kaspar Basse har dog heller ikke holdt sig tilbage med at belønne sig efter salget. Af regnskabet fremgår det nemlig, at han har udbetalt hele 47 millioner kroner til sig selv i 2016 i et såkaldt  ’a conto udbytte’.

Kaspar Basse ses her bag disken i sit juice-imperium tilbage i 2009. Vis mere

Foruden selv at være blevet mangemillionær på sin gode idé med at stifte en juicekæde,  kan Kaspar Basse også glæde sig over, at hans gode ven gennem mange år, baron Johan Wedell-Wedellsborg, også har fået glæde af hans succes.

Johan Wedell-Wedellsborg, hvis familie stiftede og ejede Magasin, har kendt Kasper Basse siden drengealderen. Baronen er kendt for at være frisk på at sprede sine investeringer, og han øjnede, at Joe & The Juice kunne blive til noget stort:

»Jeg gik ind i Joe & The Juice ved en tilfældighed. Kaspar og jeg har været gode venner hele livet. Han talte om at ekspandere til USA. Jeg var på det tidspunkt, som mange andre, blevet superfascineret af Joe & The Juice, så jeg skubbede hårdt på for at være med i eventyret,« har den kendte baron tidligere fortalt til Berlingske.

Kaspar Basse har tidligere fortalt til Politiken, at han fik idéen til Joe & The Juice efter at han have været en del af det danske karatelandshold, hvor der var stort fokus på sundhed og ernæring.  Han har en uddannelse som cand. Merc.

Joe & The Juice har i dag 180 juice-barer, hvoraf hovedparten er i Skandinavien. England og USA er dog også kommet til de seneste år. På Island findes der syv juicebarer, og også i Schweiz og Frankrig kan man nu gå på Joe & The Juice.

Baron Johann Wedell-Wedellsborg, der her ses med Caroline Fleming under den ene arm, og sin kone baronesse Rebecca Wedell-Wedellsborg under den anden, har også fået en god gevinst ud af sin investering i Joe & The Juice. Vis mere