Skandale-kirurgen Jørn Ege er igen på fri fod efter et to-årigt fængselsophold.

- Jeg blev nærmest smuglet ud af fængslet natten til torsdag. Ingen af mine medindsatte eller andre vidste besked. Jeg ønskede selv, at det skulle foregå så diskret som muligt, og jeg opholder mig lige nu et sted i Sverige, siger Jørn Ege fra sit skjulested.

Plastik-kirurgen blev i 2010 idømt to års ubetinget fængsel for bl.a. grov skattesvig, ulovlig våbenbesiddelse og medvirken til kunsttyverier. Desuden blev han dømt til at betale godt 4,5 mio. kr. i bøde.

Kirurgen, der er kendt i stor dele af Europa som ’penis-lægen’, oplyser, at han ikke har nogen planer om igen at svinge skalpellen på en klinik et sted i Danmark.

- Helt ærligt, så er jeg er færdig med Danmark. Der er alt for megen ondskab i Danmark, og jeg kan ikke være i fred nogen steder. Tør dårligt gå på gaden. Jeg føler mig virkelig jaget, uanset hvor jeg befinder mig.

Behov for at tjene penge

- Hvor vil du så slå dine folder?

- Efter et kortere ophold her i Sverige vil jeg tage mig en god, lang ferie et sted i Caribien. Det trænger jeg i den grad til efter opholdet bag tremmer.

Bagefter har jeg tænkt mig at bosætte mig i det sydlige Tyskland, hvor jeg opretter en ny plastikkirurgisk klinik. Jeg har jo trods alt behov for at komme i gang med at tjene nogle penge, siger kirurgen, der bl.a. er blevet stærkt kritiseret for at have påført sine patienter en stribe ubehagelige bivirkninger.

Bl.a. har mænd klaget over potensbesvær efter en penis-operation og kvinder over infektioner og smerter efter at have fået en fedtsugning hos Jørn Ege.

Jørn Ege blev i 2010 dømt for at bestille tyve til at stjæle malerier af den afdøde Cobra-maler Carl Henning Pedersen. Malerierne blev stjålet både fra Cobra-malerens enke og fra Eges egen ekskone.

Fordoblede sin straf

Ved at acceptere dommen i malerisagen fordoblede Jørn Ege reelt sin strafkonto, da han i forvejen var idømt to års fængsel i forbindelse med en sag om skattesvig og besiddelse af en pistol.

Om sine fremtidsplaner siger plastikkirurgen også:

- Forholdet til min noget yngre kæreste sluttede for et års tid siden. Kort tid efter bruddet mødte jeg en gammel ungdomsflamme, og følelserne kom hurtigt i kog igen.

Hun er sygeplejerske, og vi har tidligere arbejdet sammen i Sverige. Vi har besluttet at gifte os engang i løbet af i år, siger Jørn Ege, der er kendt for sin mildt sagt ekstravagante livsstil – med hang til meget dyre biler, kostbar kunst, safarirejser osv.