Foreningen SIAD giver ikke udtryk for Det Mosaiske Troessamfunds holdninger, fastslår formand Finn Schwarz.

Lørdagens demonstration fra den islam-kritiske forening SIAD var ikke en støtte til det jødiske samfund

Det mener formanden for Det Mosaiske Troessamfund, Finn Schwarz, som tager afstand fra demonstrationen lørdag formiddag, hvor politiet måtte sørge for, at det ikke kom til korporligheder mellem SIAD (Stop islamiseringen af Danmark) og moddemonstranterne fra AFA (Antifacistisk Aktion). Det skriver bt.dk.

»Vi vil ikke tages til indtægt for en plakat fra hverken den ene eller den anden side,« fastslår Finn Schwarz.

For ham havde den højlydte demonstration, der lammede trafikken mellem Nørreport og søerne totalt i et par timer, kun det formål, at de to grupperinger kunne give deres egne holdninger til kende.

»Jeg anede ikke, der var en demonstration i dag. Og SIAD har ikke arrangeret demonstrationen i samarbejde med os, ligesom den ikke giver udtryk for vores holdninger. For mig var det hverken en støtte til det jødiske samfund i Danmark eller en måde til at få tacklet problemet på,« siger Finn Schwarz til bt.dk og tilføjer:

»Det var bare støj.«

Han medgiver dog SIAD, at der har været flere episoder på Nørrebro, hvor jøder har haft ubehagelige antisemitiske oplevelser, hvor afsenderne var fra folk med arabisk baggrund.

»Men afsenderne har også været etniske danskere. Så der er helt klart et problem,« siger Finn Schwarz.

»Men løsningen er ikke at dæmonisere befolkningsgrupper. Vi skal analysere os frem til, hvornår der er tale om intolerance og hvornår der er tale om generel kritik, siger det jødiske trossamfunds formand og peger på, at generel kritik for eksempel kan være, som da der for nylig var en debat omkring omskæring af drengebørn.