Frederik og Joachim viste Danfoss-enken Bitten Clausen den sidste ære
Frederik og Joachim viste Danfoss-enken Bitten Clausen den sidste ære Foto: Glenn Shermer Simonsen

I dag blev enken efter Danfoss-grundlægger Mads Clausen, Bitten Clausen, begravet ved en privat ceremoni i Havnbjerg Kirke i Nordborg.

Med i følget, da kisten blev båret ud, var kronprins Frederik og prins Joachim, der tidligere på dagen var fløjet ind med privatfly for at vise Bitten Clausen den sidste ære.

LÆS OGSÅ:

Bitten2

Den afdøde kvinde, der blev 103 år, var nær veninde med prinsernes mormor, afdøde dronning Ingrid.

Ved gravstedet, der ligger meget tæt på den verdensomspændende danske virksomheds hovedsæde i Nordborg på Als, sang følget på mellem 150-200 mennesker Ingemanns udødelige salme ’Dejlig er jorden’, som den sidste afsked med erhvervskvinden Bitten Clausen, der døde d. 7. marts og nu ligger ved siden af sin mand Mads Clausen, der blev stedt til hvile i 1966, efter at han selv nøje havde udvalgt gravstedet, der ligger på en skråning. Den har en smuk udsigt over den virksomhed, han grundlagde i 1933.

Bitten Clausen var yderst afholdt i lokalområdet og havde et tæt forhold til en stor del af befolkningen i Havnbjerg og Nordborg, hvoraf mange var ansatte eller har været ansat i Danfoss.

Lokale borgere sagde farvel til Danfoss-enken langs ruten mod kirken

Taknemmelig for tilværelsen

Mange hundrede lokale var da også mødt op langs rustvognens rute, og flere kastede blomster på vejen i Havnbjerg, da rustvognen langsomt kørte forbi med den blomstersmykkede kiste, skriver Jydske Vestkysten.

Royal veninde er død - 2

Udover sønnen Jørgen Mads Clausen, der holdt en kort mindetale i kirken, var det sognepræst Annette Sloth, der sagde de sidste ord til Bitten Clausen i den lille kirke, hvor erhvervskvinden selv nød at komme, da hun levede.

»Hun var så udtalt taknemmelig for sin tilværelse, at det er gaven, som må være ledetråden i dag. ’Jeg har haft et fantastisk liv, eventyrligt. jeg har fået så meget’, sagde hun selv, og når man svarede at hun da også gav meget, ville hun ikke høre på det,« sagde Annette Sloth ifølge Jydske Vestkysten.

Joachim og Frederik sad på første række i kirken, da Bitten Clausen blev bisat lørdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.