Skuespilleren Jess Ingerslev har spillet sin sidste rolle. Den folkekære skuespiller, der de seneste 40 år har medvirket i et hav af teaterforestillinger, film og revyer, døde mandag i en alder af 67 år.

Det oplyser Hammer PR og Kommunikation i en pressemeddelelse. Jess Ingerslev døde efter længere tids sygdom. Han havde blærekræft.

Jess Ingerslev var uddannet fra Odense Teater i 1973. Han blev for alvor kendt som det ene medlem af den musikalske trio »Klyderne«, hvor han i en årrække optrådte både på scenen og i TV sammen med Jesper Klein og Tom McEwan.

LÆS OGSÅ:

RUNDSPØRGE 1

Samarbejdet med Tom McEwan fortsatte i børneprogrammer som »Ude på noget«, »Omsen og Momsen« og »Nu er det ikke sjovt længere«, der gjorde »Fy, fy, skamme«-sangen til en regulær landeplage.

I de senere år dukkede Jess Ingerslev op som Onkel Anders i de nye »Far til fire«-film.

Da Jess Ingerslev rundede 60 år i 2007, skrev Jakob Steen Olsen, der i dag er teaterredaktør på Berlingske, i et portræt:

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

»Han fylder ikke meget på en scene, ham Jess Ingerslev. Og så alligevel. Man skal lede længe efter en så boblende, crazykomisk scenefantasi som hans. Få er som han hurtig og skarp i replikføring og figurtegning. Det er, som om teaterblodet ruller rødere og kraftigere i Ingerslevs årer - den fødte scenegøgler, der viste sig at kunne det hele. Udstyret med en formidabel sangstemme, en enestående musikalitet og især i de modne år en evne til at sprænge sit talent for løjerne og også finde frem til mørkere strenge.«

LÆS OGSÅ:

Jess Ingerslev var i mange år gift med skuespillerinden Inger Hovman, og sammen har de to døtre, Persille og Marie.