____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Der er mere ekstremt vejr i vente i løbet af det næste års tid. Det vurderer den danske meteorolog Jesper Theilgaard på baggrund af data om klimaets udvikling. Alt tyder nemlig på at en ny El Niño er under opsejling, med risiko for fatale følger på verdensplan.

- Som udgangspunkt ser det sandsynligt ud med de data, der er til rådighed nu, som jeg har set. Og de kontakter jeg har rundt omkring, som beskæftiger sig med det her, der arbejder man med, at det her bliver radikalt, siger Jesper Theilgaard om udsigten til en El Niño i løbet af efteråret.Hvis forudsigelserne holder stik, vil det have voldsomme konsekvenser i store dele af verden, vurderer Jesper Theilgaard.

- Det her vil forstærke tørken i Australien. Landet har i forvejen været ramt både sidste år og i år, men det vil blive forstærket endnu mere af en El Niño. Også Indonesien-området vil få mere tørt vejr, fastslår Jesper Theilgaard.

Mens landene på den vestlige side af stillehavet kommer til at hungre efter regn får naboerne på den østlige side det modsatte problem. 

- Sydamerika får meget mere regn, og det kommer på et meget uheldigt tidspunkt, fordi det risikerer at ødelægge sukkerhøsten i området, forklarer Jesper Theilgaard.


Også nord for ækvator får El Niño konsekvenser. Californien får eksempelvis også masser af vand, men her hilser de formentlig udviklingen velkommen, fordi regnen er tiltrængt. Om den kommende El Niño kommer til at slå rekorden fra 1998 tør Jesper Theilgaard endnu ikke sige. El Niño er et fænomen som vender fast tilbage med nogle års mellemrum, men kombineret med den generelle globale opvarmning er risikoen for endnu mere ekstremt vejr til stede.

- El Nino giver mere ekstremt vejr. Det er der ingen tvivl om. Og i de områder, hvor det påvirker høst og folks måde at leve på, der kan det få ret store konsekvenser, fastslår Jesper Theilgaard.