Skuespilleren Jesper Klein er død efter kort tids kræftsygdom. Han blev 66 år, oplyser hans søn Sebastian Klein.

Den folkekære skuespiller Jesper Klein er død af leverkræft. Døden indtræf her til aften efter kort tids sygdom, fortæller sønnen Sebastian Klein til Ritzau.

Jesper Klein er både kendt af unge som gamle. Senest er han bedst kendt for sin rolle som den lidt fjollede bibliotikaren Birger Bertramsen i julekalenderserien med Alletiders Nisse Pyrus.

Jesper Klein er uddannet bibliotekar og er også kendt for sin markante stemme, når der skulle læses op fra diverse børnebøger og som dansk stemme i populære tegnefilm. Blandt andet lagde Jesper Klein stemme til det frække og jagede fantasidyr Hugo i 'Jungledyret Hugo'. Han lagde også stemme til tegnefilmene 'Samson og Sally' og 'Cykelmyggen Egon'.

Jesper Klein mistede for få år tilbage sin kone Lykke Nielsen, som ligeledes døde af kræft. Han har siden udtrykt stor sorg over at have mistet sit livs kærlighed, der dog døde efter længere tids sygdom. Han efterlader sig sønnen Sebastian Klein, der har to børn, og en datter, Sandra, som bor i Norge, og ligeledes har to børn.

Jesper Klein er både hædret med en Bodilpris, som han fik for 'Balladen om Carl-Henning' fra 1969 og en Robert for hovedrollen i 'Skønheden og Udyret' fra 1984. Jesper Klein optrådte første gang på TV i 1968.

Sønnen Sebastian Klein er gået i sin fars fodspor, og har således medvirket i adskillige børneudsendelser, blandt andet 'Naturpatruljen'.

Opdateres..

Hvad vil du huske Jesper Klein for? Skriv din sidste hilsen til Jesper Klein her