Jesper Henningsen slap fra ulykken med et deformt venstre lår, brug på den ene skulder, på bækkenet og på hofteskålen - plus en række farvestrålende blodansamlinger.
Jesper Henningsen slap fra ulykken med et deformt venstre lår, brug på den ene skulder, på bækkenet og på hofteskålen - plus en række farvestrålende blodansamlinger. Foto: Sonny Munk Carlsen

Sådan ser en togramt krop ud

Miraklernes tid er langtfra forbi. Det ved 28-årige Jesper Henningsen fra Østerbro i København om nogen, efter at han nu ikke bare én, men to gange har overlevet hændelser, man normalt mister livet ved.

Senest tidligt en søndag, da han efter en sjov og lidt våd aften i byen på vej hjem faldt ned på togskinnerne fra perronen, slog sig bevidstløs i faldet, blev ramt af toget. Og overlevede.

- Det er fuldstændig surrealistisk. Jeg har jo været utrolig heldig. Selv om jeg ikke er religiøs, må der på en eller anden måde have været en skytsengel for mig, siger Jesper Henningsen, som stadig venter på, at der kommer en følelsesmæssig reaktion.

- Jeg ved, den kommer. Det kan jeg huske, fra da jeg for nogle år siden var ved at indebrænde i min lejlighed. Jeg sov fra en frituregryde. Da jeg bagefter så, hvordan der så ud lige der, hvor jeg havde sovet, fik jeg et chok. Dér kom reaktionen.

Og den vil helt sikkert også komme på et tidspunkt efter det, der skete, siger han.

Jesper blev ramt af toget på Lyngby Station klokken fem om morgenen.

Hans ufattelige held var, at han trods bevidstløshed helt tilfældigt var rullet ind på det blot 40 cm smalle stykke mellem perronafsnittet og den ene skinne. Så toget ramte ham med en vognstang og slangerne, der hænger under toget, men han blev ikke kørt over.

Forinden havde han og to venner haft en hyggelig aften hjemme med god mad og var taget på det lokale diskotek. Her havde han drukket nogle shots, og på et tidspunkt var han blevet lidt utilpas og besluttede at tage hjem.

Kold nat

- Jeg følte mig ikke specielt beruset. Jeg hentede min jakke i garderoben og gik udenfor. Der er blot 300 meter til stationen, men jeg kan ikke huske hele vejen.

Det var den første nat, hvor kulden var sat ind, og jeg tror, alkoholen derfor pludselig slog hårdt, funderer han, mens han sidder og gnider sin ømme krop, der bl.a. har fået et deformt venstre lår, brud på den ene skulder, på bækkenet og på hofteskålen.

Men han er på mirakuløs vis i live efter at være blevet påkørt af et tog, og det er hans fokus lige nu. Med en sygemelding fra jobbet som sælger hos Hewlett Packard har han brugt tiden til at tage tilværelsen op til revision.

- Jeg har da tænkt over, hvor heldig jeg er. Ikke mindst når det er anden gang, jeg overlever. Og hvorfor mon lige mig?

Troede Jesper var en sæk

Da Linie B ramte Jesper Henningsen med et bump, troede lokoføreren, det var en sort sæk affald, der lå dér i kanten af sporet. Til alt held ulejligede han sig med at undersøge sagen nærmere og så til sin rædsel, at han havde ramt et menneske.

Jesper vågnede på Rigshospitalet fire en halv time senere.

- Jeg anede ikke, hvor jeg var eller hvorfor. Så det var da både underligt og skræmmende, da sygeplejersken fortalte mig, at jeg var blevet ramt af et tog.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.