Kulturminister Marianne Jelved indskærper over for kommunerne, at de ikke må nægte støtte til religiøst funderede foreninger. Der findes en holdningsforskrækkelse, mener DUF.

Når en religiøst funderet forening søger om støtte til folkeoplysende aktiviteter, får de ofte afslag fra kommunen på grund af deres religiøse grundlag.

Det er realiteten ifølge Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), og det får nu kulturminister Marianne Jelved (R) til at indskærpe over for kommunerne, at de ikke må diskriminere foreninger på grund af religion. Det skriver Politiken.

»Man må ikke forholde sig til, hvad det er for en organisation, der sender ansøgningen ind. Man skal forholde sig til, hvilken aktivitet der søges midler til,« understreger kulturministeren, der har sendt et brev med retningslinjerne til alle landets borgmestre.

DUF oplyser, at det er foreninger som Palæstinensisk Ungdom, Muslimer i Dialog, Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler og Landsforeningen for Kristne Ungdomsforeninger, der har fået afslag til støtte på grund deres religiøse udgangspunkt.

»De religiøse foreninger er en meget vigtig del af vores folkeoplysende grundlag, og der er mange religiøse foreninger, som har været med til at skabe hele traditionen omkring folkeoplysning i Danmark. Derfor er det synd, at der er en holdningsforskrækkelse, hvor man er blevet bange for de religiøse foreninger, uanset om det er kristne eller muslimske foreninger eller noget helt tredje,« siger DUF-formand Signe Bo til Politiken.

Ifølge folkeoplysningsloven skal aktiviteter i religiøse foreninger sidestilles med andre. Der ydes dog ikke støtte til direkte religiøse handlinger.