Helle Olsen og hendes mand Ole Smith er en af de mere end 460 bankkunder, der i september i god tro skrev under på et kapitalbevis i deres filial i Rødekro. Fredag var de ved at få aftenkaffen galt i halsen, da de læste på tekst-tv, at de havde mistet hele deres kapitalpension på 50.000 kroner. Nu får de pengene tilbage, lover Sydbank.
Helle Olsen og hendes mand Ole Smith er en af de mere end 460 bankkunder, der i september i god tro skrev under på et kapitalbevis i deres filial i Rødekro. Fredag var de ved at få aftenkaffen galt i halsen, da de læste på tekst-tv, at de havde mistet hele deres kapitalpension på 50.000 kroner. Nu får de pengene tilbage, lover Sydbank. Foto: Nils Rosenvold
Hvem er det, der har skjult sandheden? Hvem er det, der har vidst noget?

Spørgsmålene presser sig på hos sønderjyske Helle Olsen, der blot er en af de 490 kunder, der har nu står med et værdiløst kapitalbevis og en tom opsparing efter krakket i Tønder Bank.

Fredag aften opdagede hun til sin store skræk, at hendes og ægtemandens pensionsopsparing på 50.000 kr., som de havde købt kapitalbeviser for, var forsvundet, selv om deres bankrådgiver havde forsikret dem om, at risikoen for bankkrak var nær nul.

Nu savner hun, at nogen tager ansvaret for det store tab, banken har påført troskyldige bankkunder.

Sydbank overtager Tønder Bank


Sydbank overtager Tønder Bank


- Bankdirektøren skylder os i den grad at komme med en forklaring. Jeg skal læse på tekst-tv, at alle mine penge er væk, og så forholder han sig bare tavs. Når man ikke vil udtale sig, må man have en rigtig dårlig smag i munden. Jeg tror, det er bevidst, at nyheden kommer fredag aften, for vi som bankkunder kan jo intet stille op i en weekend, siger Helle Olsen.

Helle Olsen købte som så mange andre bankkunder kapitalbeviset i god tro, og hun føler sig i den grad ført bag lyset af en bank, hvor hun mener, at nogen dækker over sandheden.

Afviser anklager
- Der må være nogen, der har pyntet på de her tal. Det kan ikke passe, at det kommer bag på alle, at bankens økonomi er så dårlig, siger hun.

Senest har bankens bestyrelse afvist anklagerne om, at man har handlet ulovligt, og har afsløret, at medlemmerne selv har købt kapitalbeviser.

Tavshed for 30. mio kr. - 1


- Jeg tænker, at der er noget, som bestyrelsen måske ikke har været involveret i. Eller også har de selv købt, for at det skulle se godt og troværdigt ud. Jeg vil gerne vide, hvad de får i løn, for så kan man jo spekulere over, hvor meget de så har råd til at tabe, siger Helle Olsen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.