Jane Hoffmann er nummer tre i rækken. Inden hun torsdag aften indtager en dødbringende portion gift, har to andre før hende i dag begået selvmord i samme rum.

I går klokken 16.35 ankom 53-årige Jane Hoffmann sammen med sin mand og to børn til Schweiz. Hun er uhelbredeligt syg af nervecellesygdommen ALS og har taget en beslutning om, at hun vil tage sit eget liv, inden sygdommen tager hendes førlighed. I aften begår hun assisteret selvmord på en specialklinik nær Zürich.BT har talt med Jane Hoffmann via hendes mand i timerne op til den skæbnesvangre sidste rejse. Sidst vi besøgte Jane Hoffmann var 23. december i hendes hjem nær Aarhus, hvor hun forberedte sig på sin sidste jul.

Da havde den 53-årige mor til to problemer med at tale. Munden ville ikke længere, som hun ville, og vandglasset på bordet foran kørestolen blev i dyb koncentration ført op til læberne af to slappe hænder.
Siden jul har hun kun fået det værre, fortæller hendes mand. Selv har hun ikke længere overskuddet til at tale.

- Hun har fået mere besvær med at tale og har fået ondt i halsen. Hun har også fået smerter i armene og benene, når hun ligger ned. Hun kan ikke ligge så længe ad gangen mere, så det er ved at være på høje tid, siger Kim Hoffmann.

- Hun er ikke selv i tvivl om, at det her er det rigtige tidspunkt at dø på.

Køb BT i dag og læs mere:
- Børnenes gribende farvel juleaften
- Sådan bliver Jane Hoffmanns sidste dag
- Den svære afsked