Husker man Dahlgårds Tivoli, husker man nok også den unge landmandssøn Jan Lund Sørensen, der stod i telefonboksen og ringede hjem til sin mor. Sort om næsen efter at have gravet med en beskidt finger oppe i næseboret. Kæmpende mod gråden, da han lagde røret på. Moderen gad ikke komme og hente ham.

I 1999 sagde den 22-årige Jan Lund Sørensen op i Dahlgårds Tivoli mange gange. For rullende kamera. Men han kom altid tilbage, for der var alligevel for langt at gå hjem til gården.

Det var heller ikke altid let at være Jan Lund Sørensen i Dahlgårds Tivoli. Hans piger blev snuppet af de mandlige kolleger. Hans ene øje kom i vejen for en kugle i skydeteltet, og han var et let offer, når nogen skulle lokkes til at æde en hel lagkage på tid og brække sig for rullende kamera.

Men tiden efter Dahlgårds Tivoli blev ikke ret meget lettere. Jan Lund Sørensen er som 36-årig førtidspensionist. Og så har han fået en voldsdom.

Meldt til politiet

I marts 2010 kom han i klammeri med lederen af jobcentret i Viborg, der efterfølgende meldte ham til politiet. Selv mener han, han er uskyldig, men efter en langstrakt sag kendte Vestre Landsret ham i januar i år skyldig i vold og trusler og idømte ham en behandlingsdom på fem år.

- Jeg har taget straffen for noget, jeg ikke har gjort. Men jeg gider ikke bøvle mere med det, siger Jan Lund Sørensen, der i dag atter bor i Viborg og efter sin medvirken i tv-programmet har fået en hård medfart af omverdenen.

- Jeg har fået tæsk nogle gange. Bare fordi jeg er mig. Folk er misundelige på, at jeg blev kendt. De siger, at jeg ikke skal tro, jeg er noget. Sådan er det også med ham fra jobcentret, siger han.

Da han var tre år gammel, fik Jan Lund Sørensen et alvorligt kraniebrud. Det har betydet, at han i dag hverken kan læse eller skrive. I tiden efter programmet har han arbejdet hos forskellige omrejsende tivolier og blandt andet kørt grisetransport. Men lillejuleaften i 2009 stoppede han med at arbejde.

Her var Jan Lund Sørensen med i en alvorlig trafikulykke, den fjerde på bare 10 år, og han pådrog sig et piskesmæld, da han blev påkørt bagfra. For et år siden blev han tilkendt førtidspension.

Selv mener han, at tiden i Dahlgårds Tivoli har gjort meget for ham.

Har lært at indordne sig

- Dahlgård har været min bedste arbejdsgiver. Det kan godt være, at de var hårde, men de var reelle. De sagde tingene, som de var, og så kunne man acceptere eller tage sine ting og gå. Det har lært mig at indordne mig og klare mig selv, siger Jan Lund Sørensen, der stadig bliver bedt om at skrive en autograf en gang imellem.

- Jeg tænker, at jeg gerne vil til at skrive en bog om mit liv. Fra min barndom og op til jeg blev kendt. Jeg skal bare have fundet nogen til at skrive den for mig, for jeg er ordblind til fingerspidserne, siger han.