Lyt til artiklen

Forestil dig at åbne døren og træde ind i et rum, hvor det første, du bliver mødt af, er 25 smukke, smilende, unge kvinder, der hver sidder i en fin kjole og med højhælede sko på.

Det var den oplevelse, BTs udsendte havde i Sankt Gertruds Kloster i Indre By i København, da BT mødte nogle af de 300 ansøgerne til dette års Miss Universe Denmark. Omkring 50 kvinder mødte i to hold op til et informationsmøde, som holdet bag den danske konkurrence afholdt. De håber alle på at blive den nye Miss Universe Denmark, som senere skal repræsentere Danmark i en af verdens største internationale skønhedskonkurrencer.

Til informationsmøde med Miss Universe Denmark. Foran i billedet ses to af de centrale figurer i holdet bag den danske konkurrence. Til højre er det Anders de Voss, der er national direktør, og til venstre er det John Hamilton de Voss, som er ansvarlig for den daglige ledelse.
Til informationsmøde med Miss Universe Denmark. Foran i billedet ses to af de centrale figurer i holdet bag den danske konkurrence. Til højre er det Anders de Voss, der er national direktør, og til venstre er det John Hamilton de Voss, som er ansvarlig for den daglige ledelse. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere


Søndag blev der taget et skridt på vejen mod det mål til informationsmødet. Her fik kandidaterne en stribe af gode råd om alt fra, hvordan de skal håndtere pressen, hvordan de skal stå og gå, og ikke mindst hvordan de skal håndtere de ofte lidt mærkelige spørgsmål, som en jury kan finde på at stille til den internationale konkurrence. For eksempel var bokseren Manny Pacquiao en del af jurien ved den seneste Miss Universe-konkurrence. Her spurgte han Miss USA om følgende: 'Hvis du havde 30 sekunder til at give en besked til en global terrorist, hvad ville den besked så være?'BT fik da også en lille smagsprøve på kvindernes evner, da nogle af dem viste, hvordan man går en catwalk, mens man giver kameraet et fangende blik. Imens stod Zaklina Sojic, der vandt danmarks Miss Universe i 2007, og holdt øje med deres gang, og gav dem gode råd, når det var nødvendigt.

De fleste af de fremmødte kvinder havde de højhælede sko på til mødet. Her er et par stiletter på vej op ad trapperne, hvor de skal op at gå catwalk.
De fleste af de fremmødte kvinder havde de højhælede sko på til mødet. Her er et par stiletter på vej op ad trapperne, hvor de skal op at gå catwalk. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere


Der var lagt notesblokke frem på stolene til deltagerne, for det var vigtigt at lytte godt efter til mødet, da konkurrencen ikke blot består af at se smuk ud, men også om at vise sine evner til at kommuikere.

Over sommeren vil kandidatfeltet løbende blive skåret ned, indtil der den 15. august bliver fundet en endelig vinder. Udvælgelsen sker gennem et ekspertpanel bestående af tidligere vindere og eksperter indenfor branchen, som dømmer ud fra tre kriterier: De vil lave et interview med hver deltager, hvor fokus er på hendes evne til at kommunikere samt hendes charme og selvtillid. Dernæst er der en badedragts-konkurrence, hvor fokus er på deltagerens ansigt, fremtoning og fysiske form. Der vil dog ikke blive taget mål på nogen måder, da det ikke er en del af bedømmelsen. Og som en sidste tredjedel af konkurrencen skal Miss Universe-deltagerne selv udvælge en kjole, som dommerne skal vurdere deres fremtoning på.

Pigen med hjerte-tatoveringen ser op på fotolærredet. Her bliver der vist eksempler på, hvordan man ikke skal formulere sig til Miss Universe-konkurrencen.
Pigen med hjerte-tatoveringen ser op på fotolærredet. Her bliver der vist eksempler på, hvordan man ikke skal formulere sig til Miss Universe-konkurrencen. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere


Udover at skulle repræsentere Danmark ved Miss Universe-konkurrencen får vinderen en stor pulje af præmier oveni. Vinderen får blandt andet særligt designertøj, smykker, personlig trænere og meget mere.

USA MISS UNIVERSE - 1

Fakta

Deltagerne skal være 18-27 år, ugifte, barnløse og ikke gravide.
Det er helt op til de nationale agenter, der har licensen til konkurrencen, hvor meget eller lidt de forbereder deltagerne.
Hvordan og hvorfor man bliver udnævnt som deltager for sit land, er også helt op til den nationale agent for konkurrencen.

Miss Universe er en årlig international skønhedskonurrence og betragtes som en af verdens største og mest prestigefyldte af sin slags. Konkurrencen blev grundlagt i 1952 og ejes i øjeblikket af den amerikanske forretningsmand Donald Trump. Danmark har endnu ikke vundet den internationale konkurrence. Sverige har vundet hele tre gange.