Beboerne i den uroplagede gade i København får ingen overvågningskameraer. Statsforvaltningen har sagt nej.

Jægersborggade på Nørrebro i København har længe dannet ramme om hashhandel og flere skudepisoder, men Københavns Kommune og de lokale beboere har alligevel fået et nej til videoovervågning af gaden.

Kommunen ønskede at bruge 700.000 kroner på at opsætte videokameraer op, så man dels kunne gøre kvarteret tryggere og dels registrere hashhandlen i Jægersborggade. Men det har Statsforvaltningen sagt nej til, rapporterer P4 København.

- Det er vi ærgerlige over, fordi vi har haft et ønske om at gøre det sammen med politiet, fordi vi mente, at det kunne være med til at øge trygheden for borgerne i det område, siger chef for Sikker By i Københavns Kommune, Lea Bryld, til P4 København.

Årsagen til nej’et er, at Jægersborggade er en offentlig privat vej, og her er overvågningskameraer ikke tilladt.

Lokale boligforeninger i gaden havde også sat næsen op efter videoovervågning og søgt om tilskud i Københavns Kommune. Men det må også opgives, selvom kommunen ellers var indstillet på at bevilge pengene.

- Det må vi desværre sige nej til, fordi rigtig mange veje er private fællesveje i København. For eksempel ude i Nordvest, hvor der er områder, som boligselskaberne gerne vil have tilskud til at sætte anlæg op i, siger Lea Bryld.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.