- Det var en utrolig sørgelig seance. Tre børn har mistet deres far, og en hustru har mistet sin mand, og vi har mistet en fantastisk kollega, siger en tydelig berørt chef for Jægerkorpset, oberstløjtnant Claus Aksel Wammen.
- Det var en utrolig sørgelig seance. Tre børn har mistet deres far, og en hustru har mistet sin mand, og vi har mistet en fantastisk kollega, siger en tydelig berørt chef for Jægerkorpset, oberstløjtnant Claus Aksel Wammen. Foto: Charlotte Nielsen

Chefen for Jægerkorpset holdt tale for den faldne jægersoldat René Brink Jakobsen ved dagens mindehøjtidelighed på Karup Flyvestation.

Kort før melodien til "Altid frejdig når du går" blev spillet under onsdagens mindehøjtidelighed for den første danske dræbte jægersoldat, lagde chefen for Jægerkorpset en buket blomster på kisten og tog ordet.

Se TV: Kisten ankommer til Karup

- Jeg startede med at kondolere familien, og så fortalte jeg lidt om Renés liv. Det var et utroligt aktivt liv. Derefter fortalt jeg lidt om hans person, og om hvor meget han har betydet for os alle sammen, fortæller en tydelig berørt chef for Jægerkorpset, oberstløjtnant Claus Aksel Wammen til BT umiddelbart efter den lukkede ceremoni.

- Det var en utrolig sørgelig seance. Tre børn har mistet deres far, og en hustru har mistet sin mand, og vi har mistet en fantastisk kollega, siger jægerchefen, der ikke lægger skjul på, at det er særligt trist, at en dansk jægersoldat for første gang er omkommet i Afghanistan.

- Jeg har det ad helvedes til. Det er en voldsom oplevelse, siger han.

Dem har vi mistet

René Brink Jakobsen døde sent onsdag aften, efter han var blevet ramt af en eksplosion under en operation i Helmand-provinsen i Afghanistan. Krigen har indtil videre kostet 43 danske soldater livet, men den 39-årige oversergent, var altså den første jægersoldat.

- Når vi bliver brugt til det, vi bruges til, sker der uheld. Vi har været utrolige heldig i meget lang tid, men dødsfald er desværre arbejdsvilkårene. Især når vi arbejder i Afghanistan, siger Claus Aksel Wammen.

René Brink Jakobsen bisættes ved en militær bisættelse ved Veng Klosterkirke lørdag klokken 13.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.